Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İdomeni’deki sığınmacılar alternatif kamplara taşınmaya başladı

        Yunanistan’da, sınırların kapatılmasının ardından Makedonya sınırındaki İdomeni bölgesinde bekleyişlerini sürdüren sığınmacılar ülkenin diğer bölgelerinde oluşturulan geçici kamplara taşınmaya başladı.

        Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) bölgedeki temsilcileri tarafından ikna edilen yaklaşık 400 sığınmacı, özel olarak tahsis edilen otobüslerle İmathia ve Pieria bölgelerindeki kamplara yerleştirildi.

        Alınan bilgiye göre, bölgedeki zor şartlardan yorulan çoğu çocuklu ailelerden oluşan en az 600 kişinin daha bölgeden ayrılmak için yetkililere başvurduğu belirtildi.

        Bu arada, bölgede kalmakta ısrar eden bazı gruplar ise İdomeni’den ayrılan sığınmacıları engellemeye çalışarak sınırların açılması için eylemlerini sürdürüyor.

        Sınırda sıfır noktasındaki tren yolunu işgal eden eylemciler, sınırlar açılıncaya kadar bölgeden ayrılmamakta kararlı olduklarını ifade ediyor.

        SIĞINMACILARA KESİK DOMUZ BAŞI FIRLATTILAR

        Öte yandan, sınırların kapatılmasının ardından ülkede mahsur kalan on binlerce sığınmacı için bazı bölgelerde geçici kamplar oluşturulması birçok yerde vatandaşların tepkisine neden olurken, Veria’da, sığınmacıların bölgeye yerleştirilmelerini istemeyenler eylem yaptı.

        Yunan medyasında çıkan haberlere göre, Veria ilinde Aya Varvara köyü yakınlarında ellerinde Yunan bayrakları taşıyan yaklaşık 100 kişi, İdomeni’den bölgedeki eski askeri birlikte oluşturulan kampa sığınmacı taşıyan otobüslerin önünü keserek durdurdu.

        Hükümet aleyhinde slogan atarak sığınmacıları bölgelerinde istemediklerini belirten göstericiler, sığınmacıların bulunduğu otobüslerin önüne kesik domuz başları fırlattı.

        Bu arada, göstericileri sakinleştirmeye çalışan SYRIZA Milletvekili Yorgos Ursuzidis de bazı göstericilerin saldırısına uğradı. Olay yerine gelen çok sayıdaki polisin müdahalesi sonucunda sığınmacılar kampa yerleştirilirken, Ursuzidis ise polis aracıyla bölgeden uzaklaştırıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ