Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Akdeniz'de bu yıl ölen sığınmacı sayısı 3 bin 740

        Afrika ülkelerinden Avrupa'ya gitmeye çalışırken hayatını kaybeden sığınmacı sayısı, rekor düzeyde ölümlerin yaşandığı 2015 yılını bu yıl geride bırakacak gibi görünüyor.

        Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından açıklanan verilere göre, Akdeniz'de bu yıl, bu zamana kadar hayatını kaybeden sığınmacı sayısı 3 bin 740'ı buldu.

        SIĞINMACI SAYISI AZALMASINA RAĞMEN ÖLÜMLER ARTIYOR

        Avusturya'nın Kurier gazetesinin bildirdiğine göre, UNHCR Sözcüsü William Spindler bu yıl Akdeniz'deki ölümlerin 2015 yılının rekorunu geride bırakmasından endişe ediyor.

        Geçtiğimiz yıl Akdeniz'de 3 bin 771 kişi hayatını kaybetmişti. Endişenin nedeni, Avrupa'ya Akdeniz üzerinden gelen sığınmacı sayısının önemli ölçüde azalmasına rağmen, ölümlerin artmış olması.

        2015 yılında Avrupa'ya bir milyona yakın sığınmacının geldiğini kaydeden Spindler, şu ana kadar 2016 yılı içerisinde Akdeniz üzerinden Avrupa'ya 327 bin 800 kişinin ulaşmasına rağmen ölenlerin sayısının 3 bin 740 olmasının endişe verici olduğunu söyledi.

        İstatistiklere göre, Akdeniz'de en tehlikeli güzergah olarak gösterilen Libya-İtalya hattında yolculuk eden her 47 sığınmacıdan biri hayatını kaybediyor.

        İtalya sahil güvenlik birimlerinin verilerine göre, son olarak dün gerçekleştirilen 21 ayrı kurtarma operasyonunda 2 bin 200 kişi kurtarılırken, 16 kişi Avrupa yolunda hayatını kaybetmişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ