Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Musul'da DEAŞ'tan kurtarılan bölgede toplu mezar ortaya çıktı

        Irak'ın Musul kentinde DEAŞ'a karşı yürütülen operasyon kapsamında,örgütten kurtarılan bir bölgede toplu mezar ortaya çıktı.

        Associated Press'in yayınladığı fotoğraflarda vahşet gözler önüne serilirken, çoğunluğu çocuklardan oluşan onlarca kişinin gömüldüğü toplu mezar yürekleri dağladı.

        Fotoğraflarda, aralarında çok sayıda çocuğun bulunduğu mezarların başında oturan ve cansız bedenleri battaniyeye saran Iraklı polislerin, kendilerini toparlamakta güçlük çektiği görüldü.

        2014'te DEAŞ'ın eline geçen Musul'u örgütten kurtarmak için Ekim 2016'da başlatılan operasyon kapsamında, Ocak ayında kentin doğusu kurtarılmış, 19 Şubat'ta ise batı bölgesi için harekat başlatılmıştı.

        REKLAM

        AP'nin haberine göre son günlerde oldukça büyük ilerleme kaydeden Iraklı güçler, 2014'te örgütün lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin sözde hilafet ilan ettiği camiye doğru ilerliyor.

        Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün yaptığı açıklamada savaşın son evrelerine yaklaştığınıve örgütün 'son günlerini' yaşadığını söylemişti.

        Polis yetkilileri, Musul'da yaklaşık 6 bin DEAŞ militanının daha bulunduğunu bildirirken, bu sabah intihar bombacılarının patlayıcı dolu araçları Iraklı güçlerin üzerine sürdüğünü ve bu tarzda üç saldırı düzenlendiğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ