Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Neo-Naziler cezaevinde de örgütlendi

        HABERTÜRK GAZETE / DIŞ HABERLER

        Almanya’da Hessen Eyaleti Adalet Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde, ülkede cezaevinde bulunan NeoNazilerin mafya gibi örgütlendikleri ortaya çıktı. Yetkililer, aşırı sağcıların ülke genelindeki cezaevlerinde geniş bir ağ kurduklarını belirledi.

        Bild Gazetesi’nin haberine göre, tutuklu Neo-Nazilere dışarıdaki bir dernek tarafından parasal yardımlarda bulunuluyor. Bu derneğin üyeleri, Neo-Nazilerle kontakt kuruyor ve onları maddi açıdan kollarken, hukuksal hizmet de sunuyor.

        Derneğin üyelerinin, 8’i Türk, 1’i Yunan 9 esnaf ve 1 kadın polisi öldüren Nasyonel Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) ile de irtibat kurduğu açıklandı. Yetkililer, cezaevindeki dernek üyelerinin birbirleriyle yazışırken, bu yazışmalarda “aşırı sağcı” olduklarını örtbas etmek için semboller kullandıklarını açıkladı.

        Hessen Adalet Bakanı Jörg-Uwe Hahn, koğuşlara yapılan baskınlarda mektup ve propaganda malzemelerinin ele geçirildiğini ve Neo-Nazilerin örgütlendiklerini ele geçen evraklarla kanıtladıklarını söyledi. Hahn, “Hünfeld Cezaevi’ndeki Neo-Nazi olduğu tespit edilen bir tutukluda NSU terör hücresi elemanı Beate Zschaepe’nin adına ve cezaevi adresine rastladık. Bu kişinin daha önce NSU’nun intihar eden diğer elemanları ile de görüştüğünü tespit ettik” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ