Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Oyların yüzde 54'ünün denetlemesini yapan seçim komisyonu, geriye kalan oyları da gözden geçirmeye karar verdi

        Venezuela'da 14 Nisan'da yapılan devlet başkanlığı seçiminde oyların yüzde 54'ünün denetlemesini yapan seçim komisyonu, geriye kalan oyları da gözden geçirmeye karar verdi.

        Adaylardan Henrique Capriles'in tüm oyların tek tek yeniden sayılması için yaptığı başvuruyu değerlendiren komisyon, bu talebi tam olarak karşılamadı ancak sayılan oyların geriye kalan yüzde 46'lık kısmının da denetlenmesine karar verdi.

        Capriles, seçim komisyonunun açıklamasının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Olmak istediğimiz yerdeyiz" diyerek karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ölmeden önce yetkilerinin bir kısmını devrettiği ve kendisine bir şey olursa yerine geçmesini vasiyet ettiği Maduro, pazar günü yapılan seçimde oyların yüzde 50,7'sini alarak devlet başkanı seçilmiş, seçimi 234 bin 935 oy farkla kaybeden Capriles ise sonuçlara itiraz ederek "oylarının çalındığını" ileri sürmüştü.

        ABD Dışişleri Bakanlığı da Capriles'in oyların yeniden sayılması talebi yerine getirilmeden, Venezuela'daki devlet başkanlığı seçimi sonuçlarını geçerli kabul etmeyeceğini belirtmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ