Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Dünyanın en popüler restoranları, popüler restoranlar,lüks restoran zincirleri, en iyi restoranlar - Alışveriş Haberleri
        1

        Mc Donald's ve Subway gibi hazır yemek restoranlarının şubeleri tüm dünyayı çepe çevre sarmış durumda. Fakat son yıllarda bu hazır yemek markaları gibi, lüks restoran zincirleri de dünya üzerinde şubeler açmaya başladı. The Richest.com'da yayımlanan bir haberde de en popüler restoran zincirleri sıralandı. Peki en çok gelir elde eden restoran zincirleri hangisi? Hangi markanın Türkiye'de de şubesi var?

        İŞTE EN POPÜLER RESTORAN ZİNCİRLERİ:

        2

        10. P.F. Chang’s – Yıllık geliri: 942.6 milyon dolar

        Her bir restoranı 4.48 milyon dolar yıllık gelir elde eden P.F. Changs, ilk olarak 1993 yılında Arizona'da hizmet vermeye başladı. Çin ve Amerikan mutfağının lezzetlerini müşterilerine sunan zincir, ABD'nin yanı sıra Orta Doğu, Kanada, Güney Amerika ve Filipinler'de de hizmet vermekte.

        3

        9. LongHorn Steakhouse – 1.22 milyar dolar

        Orlanda merkezli Longhorn Steakhouse, ızgara et, tavuk ve deniz ürünleri ile meşhur. 35 eyalette 350 restoranı bulan zincir, Ortadoğu ve Latin Amerika'da da hizmet veriyor. Her bir restoranının yıllık geliri 3.01 milyon dolar civarında.

        4

        8. Texas Roadhouse – 1.53 milyar dolar

        Ortadoğu'dasınız ve canınız vahşi batı temalı bir restoranda yemek yemek mi istedi? Indiana merkezli ve ABD'de 400'den fazla şubesi bulunan restoran, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap emirliklerinde de oldukça meşhur. 1993'te kurulan ve her bir restoranı 4.09 milyon dolar yıllık gelir elde eden zincir yer fıstığı ile Teksas usülü et yemek için ideal bir mekan.

        5

        7. The Cheesecake Factory – 1.6 milyar dolar

        The Cheesecake Factory, cheesecakeleri ile meşhur. 1978'de ilk şubesi açılan restoran, 2012'de Orta Doğu'ya açılma kararı alarak Kuveyt ve Abu Dhabi'ye şubeler açtı. Tek bir şubesinin yıllık geliri 10.1 milyon dolar civarında.

        6

        6. T.G.I. Fridays – 1.82 Milyar dolar

        1965'te New York'ta ilk şubesi açılan T.G.I. Friday's, ABD'nin yurtdışına açılan ilk lüks restoran zincirlerinden biri. Ünlü marka, Türkiye de dahil dünyanın 4 bir yanında Friday's ismiyle hizmet veriyor. Tek bir şubesinin yıllık geliri ortalama 3.3 milyon dolar civarında.

        7

        5. Outback Steakhouse – 2.39 milyar dolar

        Restoran başına 3.10 milyon dolar ederiyle Outback Steakhouse, en büyük lüks restoran zincirlerinden biri. 22 ülkede 1200'den fazla şubesiyle hizmet veren restoran 1988'de Florida'da kuruldu.

        8

        4. Red Lobster – 2.54 milyar dolar

        Florida'dan dünyaya yayılan başka bir restoran zinciri Red Lobster, deniz ürünleri ve çedarlı bisküvileriyle meşhur. Restoran başına yıllık 3.74 gelir elde eden Darden Restoranlar Zinciri'nin ünlü markası Red Lobster, Kanada, Japonya, Katar ve Birleşik Arap Emirliklerinde'de mevcut. 1968 yılında kurulan ünlü zincie, 2012'de radikal bir kararla deniz ürünleri dışındaki yiyecekleri de menüsüne dahil etti.

        9

        3. Chili’s Grill and Bar- 3.56 milyar dolar

        Dünya üzerinde 1200'den fazla restoranı bulunan Chili's, pizası, wrapları ve hamburgeri ile meşhur bir zincir. 33 ülkede faaliyet gösteren restoranın her bir şubesinin yıllık ederi 2.79 milyon dolar civarında. Ünlü zincir 1975 yılında kuruldu.

        10

        2. Olive Garden – 3.65 milyar dolar

        Darden Restoranlar Zinciri'nin bir diğer markası Olive Garden, dünya üzerindeki en gözde İtalyan restoranlarından biri. Menüsünde İtalyan - ABD mutfağındaki lezzetli makarna, tavuk, salata ve deniz ürünleri çeşitlerini barındıran zincir, 1988 yılında kuruldu. Restoran başına 4.65 milyon dolar geliri olan Olive Garden'in dünya üzerinde 800'den Fazla zinciri bulunmakta.

        11

        1. Applebee’s – 4.5 milyar dolar

        İşte en çok kazanan restoran zinciri. 1980'de kurulan Applebee’s, sadece ABD'de 1800'den fazla şubede hizmet veriyor. ABD dışında 200'den fazla şubesi bulunan ünlü restoran zinciri, hemen hemen her ülkede lezzetli yemeklerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Salata çeşitleri, makarnaları, karidesli ve tavuklu yemekleri ile ünlü restoranın en ünlü yemeği ise "riblet" (restorana özgü bir pirzola çeşidi). Her bir restoranının ortalama 2.39 milyon dolar yıllık geliri olan Applebee’s hızla yayılmaya devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ