Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar? 24.05.2016 - Döviz Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        65. Hükümet'in açıklanmasının ardından piyasalarda sert fiyat hareketleri yaşandı. Özellikle Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in tekrar gelip gelmeyeceği belirsizliğinin son bulmasıyla piyasalar rahat bir nefes aldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in kabinedeki yerini korumusıyla piyasalar istikrarsızlık korkusunu üzerinden attı. Piyasalar bu durumu istikrar ve güven olarak algıladı. Kabine açıklaması öncesinde 3 TL'nin üzerinden işlem gören dolar, 2.98 TL'ye indi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandında yaptığı 50 baz puanlık indirim dolardaki düşüşü hızlandırdı. Karar öncesi 2.9730 TL'den işlem gören dolar, faiz indiriminden hemen sonra 2.9654 TL'ye kadar indi.

        Günün geri kalanında kademeli olarak değer kaybeden dolar piyasaların kapandığı saatlerde 2,9470 liradan el değiştiriyordu. Euro ise 3,2890 liradan alıcı buluyordu.

        BORSAUÇTU

        Borsa İstanbul ise65. Hükümet'in yeni bakanlarının açıklanması ve Merkez Bankası'nın beklenen faiz indirimine gitmesinin de etkisiyle adeta uçuşa geçti. Endeks günü yüzde 3,48 artışla 79 bin 434 puandan tamamladı.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        Borsa bugün gerçekleşecek Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ve açıklanacak yeni kabine öncesinde negatif açılış yapmıştı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni Kabine'de görev alacak ekonominin yeni kurmaylarını açıklaması ile borsa artıya geçti ve değer artışı yüzde 3'e yaklaştıÜst üste gelen alımlarla endeks 79bineyaklaştı.

        BIST 100 endeksi güne yüzde 0,31 düşüşle 76 bin 526 puandan başlamıştı.

        ÇEYREK ALTIN 117 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ

        Altının gram fiyatı, yeni hükümetin açıklanması ve Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından yüzde 2'den fazla değer kaybederek 117,5 liraya geriledi. Kapalıçarşı'da cumhuriyet altını 15 lira birden düşerek 788 liraya gerilerken, çeyrek altın 193 liradan satılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ