Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam YASED Başkanı'ndan Brexit açıklaması! - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, Birleşik Krallık'ta yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumundan çıkan Brexit (AB'den ayrılma) kararının, Türkiye'ye olan doğrudan yatırımlara spesifik bir etkisinin olmayacağını söyledi.

        Erdem, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin yaptığı açıklamada, Brexit'in Türkiye'ye olan doğrudan yatırımlara spesifik bir etkisinin olmayacağını belirterek, "Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım yapan birçok Avrupa bazlı şirket var. Bu işin Avrupa'da, üye ülkelerdeki ekonomiye ve şirketlere olan etkisi çerçevesinde, toplam uluslararası doğrudan yatırımlara etkisi olursa Türkiye'de yaptıkları yatırımlara yansıyabilir ama onun haricinde Brexit'in Türkiye özelinde bir yansıması olmaz" diye konuştu.

        Türkiye ile İngiltere'nin ikili ticari ilişkilerinin nasıl etkileneceğine ilişkin soru üzerine Erdem, İngiltere'nin dış ticaretinde oluşabilecek gelişmelerin Türkiye ile olan ticari ilişkisine de yansıyabileceğini söyledi.

        Türkiye'de faaliyet gösteren İngiltere sermayeli şirketleri tedirgin edecek bir durumun oluşup oluşmadığına ilişkin soruya da Erdem, "Ülkemizde yatırım yapmış olan şirketlerin buradaki yatırımlarıyla ilgili tedirgin edici bir durum olmaz. Yine önemli olan İngiliz ekonomisinde bundan sonraki gelişmeler olacak" yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ