Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 2 | MAÇ SONUCU VE ÖZETİ - Galatasaray Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi maçta Galatasaray ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı.

        Sarı-Kırmızılılar, 31. dakikada Donk ve 50. dakikada Linnes'in attığı gollerle mücadelede 2-0 öne geçti. Fenerbahçe Valbuena'nın penaltıdan ve 72. dakikada Jailson'un golleriyle skoru eşitledi. Öte yandan Fenerbahçe 27 yıl sonra Galatasaray deplasmanında penaltı kazandı.

        Bu sonucun ardından Fatih Terim yönetimindeki Cimbom 20 puana yükseldi. Derbiye yardımcı antrenör Erwin Koeman yönetiminde çıkan Fenerbahçe ise 10 puana yükseldi.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - FENERBAHÇE DERBİ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        12. dakikada Onyekuru'nun sağdan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Sinan Gümüş, sağ çaprazdan düşerken şutunu çekti ancak meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta gitti.

        18'de ise Eljif Elmas'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Ayew'den önce zamanında kalesini terk eden Muslera, topu taca yollayarak önemli bir tehlikeyi savuşturdu. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Benzia, uzaktan sert bir şekilde vurduğu meşin yuvarlağı az farkla yandan auta gönderdi.

        HARUN SON ANDA...

        20. dakikada ise Ömer Bayram'ın soldan ortaladığı top Isla'ya çarparak yön değiştirdi ve kaleye yöneldi. Kaleci Harun Tekin, son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        DONK GOL PERDESİNİ AÇTI

        31. dakikada Galatasaray, Donk'un attığı golle derbide 1-0 öne geçti. Belhanda'nın sağdan kullandığı kornerde arka direkte Serdar Aziz'in kafayla indirdiği topa altıpasta dokunan Donk, meşin yuvarlağı kaleci Harun Tekin'in üzerinden ağlara gönderdi.

        SİNAN GÜMÜŞ DİREĞE TAKILDI

        35. dakikada Belhanda'nın sağdan kullandığı faulde altıpas gerisinde yükselen Sinan Gümüş'ün kafayla vurduğu top, yan direkten döndü. Pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

        İlk yarın son anlarında ise hızlı gelişen ev sahibi ekibin atağında Belhanda'nın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Onyekuru'nun vuruşunda, top yandan auta çıktı. İlk 45 dakikada 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

        İkinci 45 dakikaya Fenerbahçe oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda etkisiz bir görüntü sergileyen Benzia'nın yerine Alper Potuk oyuna dahil oldu.

        LİNNES 2-0 YAPTI!

        Galatasaray, 49. dakikada Martin Linnes ile Fenerbahçe karşısında durumu 2-0 yaptı. Sağ kanattan Belhanda'nın kullandığı kornerde Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırdğı topa, Martin Linnes sağ çaprazdan gelişine yerden sert bir vuruş yaptı ve top kaleci Harun'un sağından top ağlara gitti.

        AYDINUS VAR'A GİTTİ

        64. dakiakda Valbuena'nın ara pasında Mauricio Isla ceza sahasına girdi ve Muslera ceza alanında topu içeri çevirmeye çalışan Isla'yı düşüyor. Isla'nın geçirdiği sakatlık ve hakem Fırat Aydınus'un VAR sistemine başvurması nedeniyle oyun bir süre durdu.

        VALBUENA FARKI 1'E İNDİRDİ

        Hakem Fırat Aydınus, VAR uygulamasına başvurduktan sonra pozisyonu faul olarak değerlendirip penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Valbuena yerden sol köşeye vuruşunu yapıp topu ağlara gönderdi: 2-1.

        JAİLSON 2-2 YAPTI

        72. dakikada Fenerbahçe, Jailson ile 2-2'lik beraberliği yakaladı. Korner çizgisine yakın noktadan kullanılan taç sonrası Valbuena ceza sahası içinde sol çaprazdan şut açısı bulamayınca topu ceza sahası yayında bulunan Jailson'a verdi. Jailson sağ ayağının içiyle topu sağ köşeden topu ağlarla buluşturdu: 2-2.

        80. dakikada sol kanattan ceza sahasının içine giren Henry Onyekuru topu içeride uygun durumdaki Sinan Gümüş'e aktardı. Sinan Gümüş'ün yerden yaptığı gelişine şut Martin Skrtel'e çarpıp az farkla dışarı gitti.

        FENERBAHÇE TEHLİKESİ GELDİ

        85. dakikada Fenerbahçe Elif Elmas ile gole çok yaklaştı. Jailson'un ara pasında Soldado sağ çaprazdan ceza sahası içine girdi ve içeride uygun durumdaki Elif Elmas'a pasını aktardı. Elif Elmas topa gelişine yerden sert bir vuruş yaptı ancak Muslera topu kornere çelmeyi başardı.

        Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç 2-2 sona erdi.

        Galatasaray: 2 -Fenerbahçe: 2

        Stat: Türk Telekom

        Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu

        Galatasaray: Muslera, Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Donk, Ndiaye (Dk. 88 Maicon), Onyekuru (Dk. 86 Feghouli), Belhanda, Rodrigues (Dk. 74 Selçuk İnan), Sinan Gümüş

        Fenerbahçe: Harun Tekin, Isla, Skrtel, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Jailson, Eljif Elmas, Ayew, Benzia (Dk. 46 Alper Potuk), Valbuena (Dk. 78 Soldado), Frey (Dk. 90+2 Reyes)

        Goller: Dk. 31 Donk, Dk. 49 Linnes (Galatasaray), Dk. 66 Valbuena (Penaltıdan), Dk. 72 Jailson (Fenerbahçe)

        Sarı kartlar: Dk. 24 Neustaedter, Dk. 34 Eljif Elmas, Dk. 59 Alper Potuk, Dk. 65 Isla (Fenerbahçe), Dk. 61 Sinan Gümüş (Galatasaray)

        MAÇTAN NOTLAR

        FENERBAHÇE CEPHESİ

        Fenerbahçe, Türk Telekom Stadı'nda son golünü ise 4.5 yıl önce yedi. Kendi sahasında Fenerbahçe'ye son 3 derbidir gol atamayan Galatasaray, taraftarı önünde sarı-lacivertli fileleri son olarak 18 Ekim 2014'te 2-1 kazandıkları maçta Wesley Sneijder'le havalandırmıştı.

        Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki Galatasaray derbisinde sarı-lacivertlilerin son oynadığı maça göre kadroda 3 değişiklik yaptı.Teknik direktör Phillip Cocu yönetimindeki son maçında geçen hafta MKE Ankaragücü'ne 3-1 yenilen sarı-lacivertlilerde Erwin Koeman, 3 ismi değiştirdi.

        Son maça ilk 11'de başlayan isimlerden, sakatlanan Oğuz Kağan Güçtekin ile kırmızı kart gören İslam Slimani forma giyemezken, İsmail Köybaşı yedek kulübesinde oturdu. Bu isimlerin yerine Koeman, Eljif Elmas, Mathieu Valbuena ve Michael Frey'i oynattı.

        COCU GİTTİ, SİSTEM DEĞİŞTİ

        Fenerbahçe, eski teknik direktörü Cocu'nun son 5 resmi maçtaki sisteminden vazgeçti. Koeman, çift santrforda vazgeçti ve 3-5-2 dizilişi yerine takımını 4-2-3-1 sistemiyle sahaya sürdü.Kalede Harun Tekin'i oynatan Hollandalı teknik adam, savunma dörtlüsünü Mauricio Isla, Roman Neustaeder, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahanın ortasında Jailson ve Eljif Elmas'ı görevlendiren Koeman, kanatlarda ise Valbuena ve Andre Ayew'i oynattı. Forvet arkasında Yassine Benzia oynarken, ileri uçta Frey görev yaptı.

        KOEMAN'LA İLKMAÇINDA

        Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu'nun geçen hafta gönderilmesiyle birinci adam pozisyonuna geçen yardımcı antrenör Erwin Koeman, bu görevde ilk kez sahaya çıktı. Cocu'nun yardımcılığını sezon başından beri yürüten Koeman, teknik sorumlu olarak ilk ciddi sınavını Galatasaray derbisinde verdi.

        VALBUENA 2 AY SONRA İLK 11'DE

        Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Valbuena, iki ay sonra ilk 11'de forma şansı buldu. Bu sezon sadece UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki Portekiz ekibi Benfica karşısında ve Süper Lig'de Kayserispor maçında 11'de oynayan Valbuena, Galatasaray derbisiyle formasını aldı.Valbuena son olarak ligin 4. haftasında 1 Eylül'de oynanan Kayserispor maçında ilk 11'de oynamıştı.

        5 EKSİK

        Fenerbahçe'de bir cezalı, 4 sakat futbolcu olmak üzere 5 isim Galatasaray derbisinde forma giyemedi Sarı-lacivertlilerde, geçen hafta MKE Ankaragücü maçında kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen İslam Slimani, derbide takımını yalnız bıraktı.Sakatlığı devam eden Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin de Türk Telekom Stadı'nda forma giyemedi.

        GALATASARAY CEPHESİ

        Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 2 değişiklikle sahaya çıktı.Sarı-kırmızılı takımın, Süper Lig'de geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-0 yenildiği maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Mariano Filho derbinin kadrosunda yer almazken, o müsabakaya ilk 11'de başlayan Selçuk İnan da yedeğe çekildi.

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe karşısında bu futbolcuların yerine, sakatlıkları geçen Serdar Aziz ve Henry Onyekuru'yu ilk 11'de görevlendirdi.Sarı-kırmızılı takım maça, Fernando Muslera, Martin Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Henry Onyekuru, Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş 11'i ile başladı.

        Ev sahibi ekipte sakatlığı bulunan Fernando Reges ile ameliyat edilen Yuto Nagatomo ve Emre Akbaba da müsabakanın kadrosunda bulunmadı.Galatasaray'ın yedek kulübesinde Selçuk İnan'ın yanı sıra, sakatlığı geçen Sofiane Feghouli ile İsmail Çipe, Maicon Roque, Ahmet Çalık, Yunus Akgün, Celil Yüksel ve Muğdat Çelik yer aldı.

        EREN KADRODAN ÇIKARILDI

        Maç öncesinde dağıtılan esame listesinde ilk 11'de gösterilen Eren Derdiyok, ısınma sırasında sakatlığı nüks ettiği için kadrodan çıkarıldı. Teknik direktör Fatih Terim, kadrodan çıkarılan Eren Derdiyok'un yerine Sinan Gümüş'ü forvette sahaya sürdü.

        FENERBAHÇE'YE GÖNDERME

        Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşma öncesinde yaptıkları tezahüratlarla kötü bir sezon geçiren Fenerbahçe'ye göndermede bulundu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde Süper Lig'de 15. sırada yer alan rakipleri için, "Ali Koç başkan, Fenerbahçe kümeye", "Kümede kal Fenerbahçe" şeklinde tempo tuttu. Taraftarlar ayrıca, sarı-lacivertli kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım lehine tezahürat yaptı.

        REKLAM
        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ