Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Trabzonspor maçının hakemi Ümit Öztürk'ün raporu ortaya çıktı! - Galatasaray Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanan Trabzonspor maçına hakem Ümit Öztürk ve tartışmalı pozisyonlar damga vurmuştu. Olay hakem Ümit Öztürk, Merkez Hakem Kurulu yetkilileriyle bir değerlendirme yaptı.

        2

        Sporx'te yer alan habere göre Öztürk, Onyekuru'nun pozisyonunda Trabzonspor kalecisi Arda'nın ayağının Onyekuru'nun ayağına temas ettiğini söyledi.

        3

        Öztürk ayrıca bu pozisoynda VAR'ın da pozisyonu penaltı olarak değerlendirmesinin ardından VAR'a gitmeye gerek duymadığını ifade etti.

        4

        MARCAO-EKUBAN POZİSYONU...

        Galatasaray ceza sahasında Marcao ve Ekuban arasında yaşanan pozisyonu da anlatan Öztürk, "Marcao - Ekuban'ın pozisyonunda ayağının üzerine değil kenarına bir temas gördüm" dediği öğrenildi.

        5

        Öztürk'ün ayrıca bu pozisyon için "Yapılan temas, penaltı için yeterli değil" savunmasını yaptığı belirtildi.

        6

        "ÇOK GÜRÜLTÜLÜYDÜ, DUYMADIM"

        Hakem Ümit Öztürk'ün MHK ile yaptığı görüşmede, Galatasaray'ın Japon oyuncusu Yuto Nagamoto'nun karşılaşmanın 2. yarısındaki "F..k off" dediği iddiasıyla ilgili soruya ise "Çok gürültülüydü ve duymadım" cevabını verdiği ifade edildi.

        7

        Bu arada MHK yetkilileri, Diagne'nin arkadan yaptığı müdahaleye sarı kart verilmemesi konusunda da hakemin, benzer pozisyonda maçın ilk yarısında Trabzonsporlu bir futbolcuya da kart değerlendirmemesi yapmamasına vurgu yaptılar.

        8

        MHK HATALI BULDU, DİNLENMEYE ALDI!

        Sporx'in haberine göre; Merkez Hakem Kurulu'nun Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasının orta hakemi Ümit Öztürk'ü hatalı bularak dinlenmeye alacağı belirlendi.

        9

        Ligin başlamasından bu yana özellikle VAR protokolüne aykırı davranış nedeniyle Halis Özkahya, Hüseyin Göçek, Serkan Çimen (yardımcı hakem), Halil Umut Meler, Yaşar Kemal Uğurlu ve Fırat Aydınus'u belli sürelerle dinlenmeye alan ve bu isimlere 2 ile 5 hafta arasında maç cezaları veren MHK'nin, cuma günü oynanan Kayserispor - Fenerbahçe ve pazar günü oynanan Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmalarının hakemleri Alper Ulusoy ile Ümit Öztürk'e belli bir süre maç vermeyecek.

        10

        Ligin ilk yarısında oynanan Kasımpaşa - Fenerbahçe maçında penaltı ihlali konusunda VAR görüntülerine bakmasına rağmen yanlış karar veren Yaşar Melal Uğurlu'yu bu nedenle dinlenmeye alan MHK'nin, derbi karşılaşmasında özellikle Ekuban'ın penaltı pozisyonunda benzer hatayı yapan Ümit Öztürk'e de bir aya yakın ceza vereceği öğrenildi.

        11

        Yine geçmişte Galatasaray - Konyaspor maçında penaltı konusunda hatalı bulduğu Halis Özkahya ile Hüseyin Göçek'i 4-5 hafta dinlemeye alan ve bu sezon hatalı olan hakemleri cezalandırma konusunda taviz vermeyen MHK, Trabzonspor lehine verilmeyen penaltı konusunda da hakem Öztürk'ü hatalı buldu.

        12

        Karşılaşmadan sonra maçın gözlemcisinin raporunu inceleyen ve maç analizini yapan MHK heyetinin, hakem Ümit Öztürk'le de görüşerek değerlendirmesini aldığı ve hatalı bulunduğunu sözlü olarak iletildiği ifade edildi.

        19
        20
        21

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ