Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul yılbaşında istanbuldaki yemekli mekanlar, istanbul yılbaşı mekanları, yılbaşı mönüleri
        1

        ZİYADE FASIL / SUADİYE

        2015’i İstanbul’un alternatifsiz fasıl mekanı Ziyade’de kutlamak isteyenler, Ziyade’nin dopdolu ve eşsiz eğlence programı ile birlikte ünlü Chef ve Gurme Özlem Mekik’in yılbaşı gecesine özel hazırladığı menüyü tadacaklar...

        2

        Yılbaşı gecesine özel eğlencesi ile Ziyade Fasıl’da program yine dopdolu, 20.30 itibariyle misafirler solo kanun ve klarnet performansları ile karşılanacak, 21.00 itibariyle başlayan fasıl programı her zaman ki gibi en eğlenceli Türk Müziği şarkılarından oluşturulmuş repertuarı ile saat 01.00’a kadar devam edecek.

        3

        Fasıl aralarında gecenin ateşleyicisi birçok Show sahnelenecek. Zeybek Dans Gösterisi, Kızlar Korosu, Roman Show, Davul Show, ve Dj Performansları gibi birçok Show bu özel geceye renk katacak. Saat 01.00 itibariyle Dj ile devam edecek olan program 03.00’a kadar devam edecek.

        4

        Özlem MEKİK tarafından Yılbaşı gecesine özel hazırlanan menü detayları ise şöyle;

        Mezeler (Serpme): Beyaz peynir, Söğüş Domates & Salatalık, Mütebbel, Panço, Turşu, Pilaki, Havuç Tarator, Patlıcan Soslu, Acılı Ezme, Kurutulmuş Cevizli Domates, Baron

        5

        Ara Sıcaklar: Pazı Sarma, Yaprak Ciğer, Özel Soslu Kıymalı Sigara Böreği

        Ana Yemek: Hünkar Beğendi, Pirinç Pilavı ve garnitür eşliğinde...

        Yılbaşı Hindisi, iç pilav ve kestaneli püre eşliğinde...

        Tatlı: Mevsim Meyveleri ve Trileçe

        6

        VOGUE / BEŞİKTAŞ

        Yılbaşında Vogue mutfağından enfes seçenekler sizleri bekliyor. Nefis Boğaz manzarası, şık ve konforlu bir dekorasyonu olan mekanın mönüsünde suşi ve sashimi seçenekleri, siyah trüfle sunulan kereviz kökü ve kestane çorbası, nar ve sobre gibi pek çok farklı seçenek var. Yemek saat 20.30'dan itibaren başlıyor. Bir kişi için beklenen fiyat 425 lira+KDV

        (Tel: 0212 227 2545)

        7

        İOKİ / KANDİLLİ- İSTİNYE

        Ioki şeflerinin 'kişiye özel' hazırladığı lezzetlerden oluşan yılbaşı mönüsünde salatalık, acı ton balığı ve Ioki sostan oluşan İstanbul Ebi Roll, Japon usulü acılı levrek, kinoalı ve kepekli esmer pirinçle yapılan suşi çeşitlerine kadar pek çok seçenek var. Mekanın şefleri isterseniz Ioki Catering servisiyle beraber suşilerinizi evinize kadar teslim de ediyor. Suşi hazırlatmak ya da mekanda yılbaşı yemeği yemek için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

        Tel: 02212 323 23 13 - 0216 202 20 22

        8

        MAMA SHELTER / BEYOĞLU

        Canlı DJ performansının olacağı mekanın yılbaşı mönüsü harmanlanmış Türk ve Fransız lezzetlerinden oluşuyor. Balık çeşitleri, farklı etler kullanılarak hazırlanan mantı türleri ve et seçeneklerinin olduğu mönüye alkollü içecek de dahil. Kişi başı fiyat 99 Euro.

        0212 252 01 00

        9

        LE PETIT MAISON / NİŞANTAŞI

        Leonardo Di Caprio, Bono gibi dünyaca ünlü isimlerin severek dinlediği bir grupla yılbaşını karşılamaya ne dersiniz? İngiliz, Brezilyalı ve Fransız müzisyenlerden oluşan The Troubadours canlı şovlarıyla yılbaşında İstanbulluları eğlendirecek. Tarihi Maçka Palas'taki mekanda ayrıca yılbaşına özel Fransız mutfağı lezzetleri de sunulacak.

        0212 232 02 32

        10

        PROPAGANDA / BEYOĞLU

        Propaganda'da yeni yıla DJ kabininde çalacak house müziğin öncülerinden Indhira, yeni şarkılarıyla Gökberk ve mekanın müzik direktörü olan Low Earth'ün birbirinden eğlenceli performanslarıyla dans ederek gireceksiniz. Mekanda 23.00'e kadar hazırlanan gurme lezzetlerden de tadabilir, limitsiz yerli içki (200 lira) veya limitsiz yabancı içki (250 lira) seçenekleriyle hazırlanan mönüleri seçebilirsiniz. Partiye giriş ücreti kişi başı 50 lira.

        0212 252 71 81

        11

        BELUGA FISH GOURMET

        Canlı Türk sanat müziği dinletisinin olacağı mekanın yılbaşı mönüsünde masaya serpme olarak getirilen zeytinyağlı seçenekleri, soğuk mezeler, ara sıcaklar, mevsim salatsı, ızgara deniz levreği ve tatlı/meyve ikramları var. Kişi başı fiyat 300 lira olan mönü limitsiz yerli alkollü içkiyle sunuluyor.

        0216 469 54 54

        12

        LACİVERT RESTAURANT / ANADOLU HİSARI

        Boğaz'ın en güzel yerlerinden birinde konumlanan Lacivert Restaurant'da fincanda safranlı kırlangıç balığı çorbası, porçini, istiridye ve Kanlıca mantarlı, kuzu etli tart, buharda pişmiş pazıya sarılı fener balığı, klasik iç pilavlı hindi rulo gibi iştah kabartan lezzetlerle hazırlanan yılbaşı mönüsü limitsiz yerli içki ile sunulacak. DJ performansının da yer alacağı yılbaşı gecesinde yemeğin kişi başı fiyatı 350 lira.

        0216 413 42 24

        13

        ZARİFİ / BEYOĞLU

        İsli et tabağı, kaya koruklu ada ahtapotu, baklava yufkasında sarılı levrek, Zarifi'nin yaprak ciğeri, dana yanağı veya antrikot, bademli ve kaymaklı ayva tatlısı seçenekler arasında. Zarifi'nin yılbaşı yemeğine DJ Cem Kara'nın eski İstanbul şarkılarından Sefarad müziğine,Yunan ezgilerinden Arap oryantal müziğine kadar pek çok farklı ezgi eşlik edecek. Yemek yerken şarkılara eşlik etmeyi, meyhane kültürüne kapılıp dans etmeyi seviyorsanız Zarifi tam size göre. Bir kişi için fiyat 300 lira.

        0212 293 54 80

        14

        UNTER / KARAKÖY

        Yılbaşı gecesine hem Türk damağının vazgeçilmezleri hem de Unter'in klasik yemekleriyle girmek isterseniz mönüde kokoreç, kuzu kaburga, közlenmiş biber ve patlıcan salatası, ızgara enginar salata gibi seçenekleri bulabilirsiniz. Mekanda geceye özel bir mönü yok. Canlı DJ performanslarıyla gecenin lezzetli saatleri hareketlendirilecek. Kişi başı fiyat ortalama 100-150 lira.

        0212 244 51 51

        15

        FIAMMA / TAKSİM

        Ünlü İtalyan şef Vittorio Sindoni ile şef Erdal Kılıç'ın hazırladığı yılbaşı mönüsünde başlangıç apple-passion fruit kokteyli ile başlıyor. Başlangıçlarda ise et terrine, burrata peyniri ve taze enginar salatası var. Parmesan ve siyah trüflü risotto; kalamar, karides ve yengeç etli ravioli; fırında kuzu kaburga, kaymaklı ve karamel soslu hurma puding ise mönünün diğer leziz seçeneklerinden. Bir kişi için belirtilen fiyat 295 lira.

        0212 393 27 00

        16

        MİKLA / TAKSİM

        Mehmet Gürs'e ait mekanın yılbaşı mönüsünde 8 ayrı yemekten oluşan bir tadım mönüsü var. Yemek olarak öne çıkanlar ise kuru bonfile ve humus; ıstakoz, lagos, Trakya kıvırcık, cevizli fıstıklı baklava. Saatler yeni yılı gösterene kadar DJ performansı yemeğe eşlik edecek. Kişi başı fiyat 280 Euro.

        0212 293 56 56

        17

        LUCCA / BEBEK

        Lucca'da geceye nefis bir kokteylle sıkı bir başlangıç yapmak isterseniz Cevat Yıldırım'ın birbirinden ilginç kokteyllerini deneyebilirsiniz. Atıştırmalıkların tadına bakmak isterseniz sebze cipsleri (14 lira) ilginizi çekebilir. Tapas ruhunu seviyorsanız mönüden buffalo burrata (28 lira), somon tartar (22 lira), biftek carpaccio'yu da (22 lira) deneyebilirsiniz. Lucca DJ'lerinin eşlik edeceği gecede yılbaşına özel kişi başı bir fiyat yok. Mönü fiyatları ise aralık ortasında netleşecek.

        0212 257 12 55

        18

        ROBIN'S / GALATA

        Galata'da tarih ve deniz manzarasıyla iç içe bir konumdaki Robin's'in yılbaşı mönüsünde, şefin Fransız teknikleriyle hazırladığı seçeneklerin yanı sıra geceye özel ahtapot, kurutulmuş sucuk cipsi, keçi tereyağlı pilav, levrek, küşleme gibi alternatifler var. Gecede DJ performansı da olacak. Mekanın yılbaşı mönüsünün fiyatı 150-200 lira arasında.

        0212 245 94 43

        19

        HAYAL KAHVESİ / ATAKENT

        Konserleri ve eğlencesiyle meşhur Hayal Kahvesi'nin Beyoğlu şubesi yılbaşında kapalı. Atakent şubesinde ise Çerkez tavuğu, mercimek köftesi gibi yöresel lezzetlerle hayalperest karşılama, ardından Balkan böreği, kestaneli iç pilavlı hindininolduğu yılbaşı mönüsü var. Garnitür adlı grubun sahneye çıkacağı gecede limitsiz yerli içkinin servis edildiği mönünün kişi başı fiyatı 175 lira.

        0212 495 75 50

        20

        TOPAZ / BEYOĞLU

        Boğaz manzaralı mekanın yılbaşı mönüsünde turna balığı tarama, üç aşamalı ördekli kelebek tortellini, kestaneli Noel hindi sarması, altın yapraklı çikolata gibi seçenekler var. Kendinizi özel bir misafir gibi hissetmek ve yılbaşına zarif bir mekanda girmek isterseniz Topaz sizin için ideal. Mekanın yılbaşı mönüsünün kişi başı fiyatı 500 lira.

        0212 249 10 01

        21

        CİBALİKAPI BALIKÇISI / HALİÇ

        Yeni yıla taş plak kayıtları, Türk sanat müziği ve rembetikolarla farklı bir başlangıç yapabilirsiniz. Mekanda yılbaşı için özel bir mönü yok. 10 kişi ve üstü gruplara fiks mönü, iki kişilik misafirlere tadım mönüsü sunuluyor. Yemek olarak ızgara, buğulama çeşitlerinden alabilir; lakerda, karides gibi mezelerle damağınızı şenlendirebilirsiniz. Bu geceyi Tarihi Yarımada'da geçirmenin kişi başı fiyatı ortalama 100-150 lira.

        0212 533 28 46

        22

        ELEOS / BEYOĞLU

        2015'te Eleos'un soğuk deniz ürünleri tabağı, Ayvalık usulü kabağı, ıstakoz kavurması, kestaneli fener kavurma ya da nefis bir pilakiyle girebilirsiniz. Meze rakısız olmaz derseniz mekanda Rumca, Türkçe şarkılar eşliğinde o da var. Limitsiz yerli içkinin olduğu mönünün kişi başı fiyatı 170 lira+ servis ücreti.

        0212 244 90 90

        23

        SEFAHATHANE / BEYOĞLU

        Yıllardır İstiklal Caddesi'ndeki Atlas Pasajı'nda misafirlerini eğlendiren mekanda 2015'e merhaba diyebilirsiniz. DJ Serdar'ın yerli-yabancı her şarkıyı orjinal kaydıyla çaldığı mekanda şarkıların konser kayıtları dev ekrana yansıtılarak eğlenceli hale getiriliyor. Mekana giriş ücreti alınmıyor. Kişi başı fiyat ortalaması 150 lira.

        0212 251 22 45

        24

        BEYMEN BRASSERIE / NİŞANTAŞI

        Yılbaşı mönüsünde enginar ve kuşkonmaz salata; karidesli ravioli, dana ilikli bonfile ve kaz ciğeri, taze frambuazlı milföy var. Ayrıca geç saat ikramlarında mercimek çorbası ile köfte-ekmek de veriliyor. Limitsiz yerli ve yabancı içkinin de servis edildiği mönünün kişi başı fiyatı aralık ayının ikinci haftası netleşmiş olacak.

        0212 343 04 43

        25

        FOSİL / KARAKÖY

        Rock'n Roll ruhunu yaşamak, Jim Morrison'la geceye ısınıp Elvis'le coşmak istiyorsanız yılbaşında Fosil'e gidin! Yılbaşına özel bir mönü yok. Giriş ücreti de alınmıyor. Minik balkonlarında dans ederek geceyi tamamlayabilirsiniz. Starwars, Tree Apple kokteyllerini deneyin.

        26

        MOR MEYHANE / TAKSİM

        Canlı fasıl ile DJ performanslarının yanı sıra mekanda oryantal gösterileri de yapılacak. 12 çeşit meze, ana yemek ve çeşitli tabakların yanı sıra hindi dolmanın da olduğu mönünün kişi başı fiyatı 200 lira.

        0212 293 98 21

        27

        RAİKA / TAKSİM

        The Marmara'nın en üst katında, eşsiz manzaraya sahip mekanın yılbaşı mönüsünde ballı hardallı ızgara kontrfile, ızgara kuzu ciğer, tarhunlu balkabağı püresi, yoğurtla servis edilen kuru,taze meyve-sebze gibi seçenekler var. DJ performansı eşliğinde limitsiz yerli içkiyle sunulan mönünün kişi başı fiyatı 400 lira.

        0212 243 37 73

        28

        MEMBERS / KURUÇEŞME

        Popüler Türkçe dans müziklerinin çalındığı mekanda yılbaşına özel bir mönü oluşturulmadı. Sabah 04.00'e kadar sürecek yılbaşı eğlencesinde ne kadar harcayacağınızı öğrenmek için aralığın ilinci haftasından itibaren arayarak bilgi alabilirsiniz.

        0212 236 73 57

        29

        FİLİZLER KÖFTECİSİ / ÜSKÜDAR

        Mekanın yılbaşı mönüsünde kestaneli beyaz lahana dolması, patlıcan salatası, haydari gibi lezzetlerden oluşan ordövr tabağının yanı sıra Filizler köfte, çöp şiş, sebze buketi ve sultani pilav var. Mönünün kişi başı fiyatı 95 lira.

        0212 342 00 00

        30

        DUBLE MEZE BAR

        40 çeşitten fazla mezenin sunulduğu Palazzo Donizetti otelin en üst katındaki mekanın Tarihi Yarımada manzaralı terasında yeni yıla romantik bir başlangıç yapabilirsiniz. Hardallı levrek, babagannuş, tahinli patlıcan seçenekleri ile mekanın yılbaşı fiyatları aralık ortasında belli olacak.

        0212 244 01 88

        31

        GASPAR / KARAKÖY

        Yılbaşı programları aralığın ikinci haftasında netleşmiş olacak. New York barlarının büyüleyici havasını yaşamak isterseniz burayı seçebilirsiniz. Mekanda yılbaşına özel bir mönü yok. Tüm kokteyller 35 lira. Atıştırmalıklarla beraber kişi başı 150-200 lira harcayabilirsiniz.

        0212 293 66 60

        32

        ULUS 29 / BEŞİKTAŞ

        Mekanda yılbaşını mönülerden kendi seçeceğiniz lezzetlerle süsleyerek geçirebilirsiniz. Food Bar'dan seçip sipariş vereceğiniz yiyeceklerle kendi mönünüzü kendiniz oluşturun. DJ performansı ve özel kutlamalar olacak. Kişi başı ortalama 300-400 lira hesap ödeyebilirsiniz.

        0212 358 29 29

        33

        TEKTEKÇİ BEYOĞLU / BEBEK

        Beyoğlu, Bebek ve Ada'daki şubelerinde yılbaşını 'tekler' bir diğer adı 'shot'larla kutlamaya hazırlanan mekanda giriş ücreti ya da yılbaşına özel bir mönü uygulaması yok. İçtiğiniz kadarını ödeyeceğiniz mekanda DJ performansı olacak. (Kaynak: İstanbul Life)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ