Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sultanahmet patlama
        1

        HABERTURK.COM

        22:30

        Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Dikilitaş yanında 10.20'de meydana gelen patlamanın ardından kapatılan yollar, yaklaşık 12 saat sonra araç ve yaya trafiğine açıldı.

        2

        19:45

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'i arayarak taziyede bulundu. Erdoğan ve Merkel'in, terörün her türüyle kararlılıkla mücadele konusunda ortak duruş ve dayanışma sergilemenin önemini vurguladıkları, bu çerçevede emniyet ve istihbarat makamları arasındaki işbirliğini sürdürme konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

        3

        17:00

        Kanlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerden bazılarının kimlikleri açıklandı. Buna göre kanlı saldırıda Marianne Faber, Adolf Jurgen Glorius, Rüdiger Karl Faber(?), Stefen Höppner, Rudolf Krollman, Gerhard Günther Höppner, Hiltrud Krollman, Karin Erika Franke-Dütz, Gernot Eike Mildner isimli turistler hayatını kaybetti. Yaralıların tedavilerine devam ediliyor.

        4

        16:52- Numan Kurtulmuş, Efkan Ala ve Mehmet Müezzinoğlu Haseki Hastanesi'ne gelerek tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti. Kurtulmuş ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, ölenlerin sayısının canlı bomba ile birlikte 11 olduğunu açıkladı. Kurtulmuş ayrıca; "Son derece profesyonel bir saldırı ile karşı karşıyayız. Canlı bombanın Suriye'den Türkiye'ye yeni giriş yaptığı anlaşılıyor" dedi.

        5

        16:51- Başbakan Davutoğlu; saldırıda ölenlerin hepsinin yabancı uyuklu olduğunu ve canlı bomba saldırısının failinin DAEŞ militanı olduğunu açıkladı.

        6

        16:15- Canlı bombanın isminin Nabil Fadli olduğu belirlendi.

        7

        15:26- Patlamanın ardından polis, güvenlik önlemlerini artırdı. Özellikle meydanlarda yoğunlaşan ekipler, metro ve vapur gibi toplu taşıma araçlarının girişlerinde uygulama yaptı.

        8

        14:15- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kamera karşısına geçti. Kurtulmuş canlı yayında yapılan açıklamada, canlı bombanın 1988 doğumlu ve Suriye uyruklu olduğunu ifade etti.

        9

        13:30- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'nda, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, “Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu belirlenen olayı kınıyorum” dedi.

        10

        13:23- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu resmi twitter hesabından patlama ile ilgili ilk açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu; "Sultanahmet'teki hain saldırı ile ülkemize kastedenler emellerine asla ulaşamayacaktır. Terörü ve terörden beslenenleri nefretle kınıyorum." diye yazdı.

        11

        13:00- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında "HDP olarak bu tür saldırıları sonuna kadar kınadığımızı ve sorumluların ortaya çıkması için peşini bırakmayacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

        12

        13:00- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Sultanahmet'teki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Çelik, "Sultanahmet'teki alçak saldırıyı kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadelerini kullandı.

        13

        12:55- Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

        14

        12:34- Yaralananların arasında ilk belirlemelere göre 6 Alman, 1 Norveç ve 1 Peru vatandaşı var.

        15

        12:20- Yaralı turistlerden bir Alman, polise verdiği ilk bilgide "Canlı bombayla gözgöze geldim. Üzerindeki bombayı patlattı" dedi.

        16

        12:06- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan çıktığı dakikalarda Sultanahmet saldırısının haberi geldi. Cumhurbaşkanı Atatürk Havalimanı'na hareket ederken yol boyunca ilgililerden bilgi aldı.

        17

        12:00- Çankaya Köşkü'nde güvenlik zirvesi toplandı. Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan geniş katılımlı toplantıda Sultanahmet Meydanı'ndaki patlama gündeme alındı. Toplantı 1 saat sürdü.

        18

        11:49- Patlayıcının cinsi araştırılıyor.

        31

        10:30- Patlamanın şiddetli sesi çevre ilçeler ve hatta Kadıköy'den dahi duyulduğuna dair iddialar sosyal medyada paylaşımlar yapıldı.

        32

        10:25- Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Bölgeye ulaşmaya çalışan polis araçlarından biri Dikilitaş yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi.

        33

        10:20- Sultanahmet Meydanı'nda patlama oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ