Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral: Parlamenter sistem miadını doldurdu

        Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, "başkanlık sistemi" tartışmalarına ilişkin, "Parlamenterizm, parlamenter sistem miadını doldurdu, son kullanma tarihi geçti. Ve dolayısıyla artık başkanlık sistemi ülkemizin gündemine girmiştir" ifadelerini kullandı.

        Saral, başkanlık ile federalizmin entegre olmak ve öyle de hayatiyet bulmak durumunda olduğu gibi bir algı operasyonu yapıldığını belirterek, böyle bir şeyin asla söz konusu olamayacağını belirtti.

        "Zaten tarihimiz, coğrafyamız, medeniyetimiz ve kültürümüz böyle bir şeye asla izin vermez" diyen Saral, şunları kaydetti:

        "Bakınız Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, özellikle mevcut hükümet tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet diyor. Ve biz onun için nisan ayının başında Sayın Cumhurbaşkanımız ile tüm başdanışman arkadaşlarımız ve tabi hükümetimizle birlikte bu konuda canhıraş bir şekilde, bu kandırmacaları tamamen izale edecek, yok edebilecek noktada, 81 ilimizi ziyaret edeceğiz, vatandaşımızın anlayacağı, anlatabileceğimiz noktada onlara bu şekilde başkanlık sisteminin bizatihi kendi geleceği, istikbali, kendi çocuklarının ikbali olabileceği bir sistem olduğunu basit, sade ve yalın bir dille anlatacağız."

        "BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK GİDEREK ARTIYOR"

        Oktay Saral, vatandaşın başkanlık sistemine olan desteğinin giderek arttığının altını çizerek, "ORC firmasının 2-6 Mart tarihleri arasında 36 ilde 4 bin 170 denek üzerinde yaptırmış olduğu bir ankette 'evet' diyenler yüzde 57 oranında. Bakınız bu yüzde 40'lardan yüzde 57 oranına doğru hızlı bir şekilde ilerliyor. Bundan 3-4 ay önce yüzde 40'lar düzeyindeydi. Ve inşallah bizim de sahalara inerek, illere giderek halkımıza gerçekleri, doğruları, kendi geleceğini anlatmak suretiyle 'Başkanlık Sistemi'ne verilen desteğin vatandaşımız nezdinde yüzde 60'lara doğru, daha da yukarılara doğru çıkacağını umut ediyoruz ve böyle olacağına da inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ