Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem E-90 Karayolu nedir?

        Sürücü Belgesi almak isteyen adayların girdiği ehliyet sınavında çıkan bir soru, cevaplayanların akıllarında soru işareti bıraktı. "E-90 neyi ifade eder?" şeklinde soruılansorunun cevabında ikilemde kalanlar, cevap şıkkını belirlemekte sıkıntı çekti

        E-90 NE DEMEKTİR?

        Avrupa yolunu ifade eden E-90, 'Europa' kelimesinin baş harfini temsiletmektedir.

        Avrupa E-yolu E90 batı-doğu referanslı 4770 km (2981 mil) uzunlukta batıda Lisbon, Portekiz'de başlayan ve Türkiye'nin güney-doğusuna geçip Türkiye-Irak sınır kapısı olan Habur'da Irak'a erişip orada sona eren bir uluslararası Avrupa E-yoludur.

        Bu E-yolu Portekiz, İspanya, İtalya, Yunanistan, Türkiye'den gecip Irak'a varmaktadır. Barselona, İspanya ile Sicilya'nın batısında bulunan Mazara del Vallo arasında Akdeniz üzerinden geçileceği kabul edilmektedir; ama bu deniz yolculuğu icin duzgun feribot seferleri bulunmamaktadir.

        Sicilya'nin doğusunda ise Messina'dan İtalya yarımadasının burnunda bulunan Reggio di Calabria arasında Messina Boğazı, İtalya'da Brindisi ile Yunanistan'da İgoumenitsa arasında Adriyatik Denizi geçişi de ve Türkiye'de Gelibolu ile Lapseki arasında Canakkale Boğazı geçişi de feribot ile yapılması gerekmektedir ve bu deniz geçişleri için her mevsim düzgün işleyen feribot seferleri bulunmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ