Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 14 Mayıs Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

        Sürücü Belgesi almak isteyen bireyler için iki ayda bir yapılan ehliyet sınavı 14 Mayıs Cumartesi günütamamlandı. Saat 11:00'da başlayan ve adayların motor, ilk yardım ve trafik bilgilerinin sınandığı sınav, 50 soruluk test usulüyle yapıldı.

        Sınavdan 70 ve üzeri puan alan adayların direksiyon sınavına gireceği uygulamada, sonuçların açıklanması merakla bekleniyor.

        EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Geçtiğimiz dönemlerde en geç iki hafta içerisinde açıklanan sınav sonuçları, bu sınavda da aynı sistemde işleyecek. Bir önceki sınav 13 Şubat'ta yapılmış, fakat sınav sonuçları çok gecikmeden 25 Şubat tarihinde açıklanmıştı. Bu sınavın sonuçlarının ise en geç 26 Mayıs tarihinde açıklanacağı beklenebilir.

        İŞİTME ENGELLİLERİN GİRECEĞİ E-SINAVPAZAR GÜNÜ YAPILDI

        Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yüzlerce sorunun işaret diline çevrildiği ve videolu çekimlerinin gerçekleştirildiği, işitme engelli adaylara yönelik ilk elektronik sınav (e-sınav) 15 Mayıs Pazar günüAnkara'da yapıldı.

        İşitme engelli adaylar, ilk "e-sınav" yöntemiyle girecekleri Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları'nda (MTSKS) ehliyet almak için ter döktü.

        AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MTSKS, yılda 6 defa kağıt kalem kullanmak suretiyle ve pazartesi günleri hariç e-sınav uygulaması şeklinde gerçekleştiriliyor.

        MTSKS'ye çeşitli engel gruplarından adaylarla, işitme engelliler de girebiliyor.

        İŞİTME ENGELLİ ADAYLAR İÇİN SORU HAVUZU

        İşitme Engelliler Federasyonunun bakanlığa başvurusu sonucunda, MTSKS'de işitme engelli adayların sınav uygulamasından kaynaklı sıkıntılarını ortadan kaldırmaya dönük çalışma başlatıldı.

        Bu kapsamda, işitme engelli adaylar için soru havuzu oluşturuldu. Hazırlanan soru paketleri, işaret dili tercümanı öğretmenler eşliğinde tekrar gözden geçirilerek, bu adaylara ve işaret diliyle anlatıma en uygun hale getirildi. Yüzlerce sorunun işaret diliyle anlatıldığı video çekimleri yapıldı.

        E-sınav yazılımı, işitme engelli adayları tanımlayacak şekilde düzenlendi. Hazırlanan sorular ve işaret diliyle anlatım videoları, e-sınav uygulamasının yapıldığı bilgisayarlarda yazılıma entegre edildi.

        MTSKS e-sınav uygulama kılavuzu işaret diline çevrildi, video görüntüsü de sisteme dahil edildi.

        E-SINAV YAYGINLAŞTIRILACAK

        MEB, bu yıl 17 ilde, e-sınav salonlarında işitme engelli adayların Ankara'ya gelmek zorunda kalmadan sınava alınabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

        Sınav, pazar günüsaat 11.30 ve 13.00'te Beşevler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli e-sınav salonunda düzenlendi.

        Daha önceden sadece Ankara'da işaret dili bilen gözetmenler eşliğinde sınava girebilen işitme engelli adaylar, e-sınav uygulamasıyla, yazılı soruların yanında, bunların işaret diline çevrilmiş videolarını da görebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ