Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Çengelköy vahşeti"ne ağırlaştırılmış müebbet

        Çengelköy'de geçtiğimiz yıl Şubat ayında 42 yaşındaki karısı Kübra Kart'ı öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırıp çöpe atan Tahir Kart ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

        "EŞİNİ ÖLDÜRMESİ İÇİN NEDEN YOK"

        Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Tahir Kart ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Kübra Kart'ın ailesinin avukatı Barış Karlı sanığın cezalandırılmasını isterken, Tahir Kart'ın avukatı Niyazi Karaman ise, "Müvekkilimin akıl hastası olduğunu iddia etmekteyiz. Zira eşini öldürmesi için bir neden yoktur" dedi.

        "MUSKA YAPTIKLARINDAN DOLAYI ÖLDÜRDÜM"

        Duruşmada son sözü sorulan Tahir Kart, "Eşim Kübra Kart'ı çok seviyordum. Bana muska yaptıklarından dolayı eşimi öldürdüm. Sandalyelerin havada uçuştuğunu gördüm. Eşimi öldürmeseydim bana bomba atacaklardı" diye konuştu.

        İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

        Mahkeme heyeti, Kart'ın eşini öldürdüğünün sabit olduğunu belirterek "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Eylemin işleniş şeklinde ve sanığın kişiliğinde takdiri indirim nedeni oluşturabilecek bir neden görülmediğini ifade eden mahkeme cezada herhangi bir indirime de gitmedi.

        MAHKEME BAŞKANI: MUSKAYA UYMAYACAKSIN

        Mahkeme Başkanı Oğuz Çelik ise verilen kararı Kart'ın yüzüne okurken, "Sana ağırlaştırılmış müebbet hapis verdik. Muskaya şuna buna uymayacaksın" dedi.

        İDDİANAMEDEN

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 18 yıllık resmi nikahlı olan Kart çiftinin 16 Şubat 2015 tarihinde yemek yedikleri esnada, Tahir Kart'ın eline aldığı kasap bıçağıyla eşi Kübra Kart'ın yanına gelerek hiçbir şey söylemeden boynunun her iki tarafına arka arkaya bıçak darbesi vurduğu anlatılıyor. İddianamede, eşini otopsi raporuna göre en az 12 defa bıçakladığı belirtilen Kart'ın, cinayetten sonra karısının cesedini parçalayarak ortadan kaldırmak için testere, bıçak ve jilet kullandığı kaydediliyor. Ayrıca, zanlının çöp torbalarına konulan parçaları pazar arabasına yerleştirerek çöp konteynerine attığı vurgulanıyor. İfadesinde, "Beynime öldür, öldür diye sesler geldi, cinayeti işledim. 9-10 yıl önce şizofreni hastalığına yakalandım" diye ifade veren Kart için soruşturma aşamasında Adli Tıp Kurumu "cezai ehliyetinin tam olduğu" yönünde rapor vermişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ