Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Çengelköy vahşeti" sanığı Tahir Kart'a müebbet istemi

        Çengelköy'de geçtiğimiz Şubat ayında 42 yaşındaki karısı Kübra Kart'ı öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırıp çöpe atan Tahir Kart'ın yargılanmasına devam edildi.

        AKIL HASTALIĞI YOK, CEZAİ SORUMLULUĞU TAM

        Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkmesi'nde görülen davanın 5. duruşmasına "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Tahir Kart (43) ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti başkanı sanığın şizofreni tedavisi gördüğü ve bu sebeple akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiğini belirtti. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda, sanık Kart'ın herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı belirtilerek, cezai sorumluluğunun tam olduğu yönünde görüş bildirildi.

        "KANUNUMUZUN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ"

        Mahkeme Başkanı Oğuz Çelik, "Tahir Kart senin için adli tıp kurumu akıllı demiş. Ne diyorsun" diye sordu. Sanık Kart ise, "Yüce kanunumuzun kestiği parmak acımaz. Devletimizin dediği olur" dedi.

        50 PARÇAYA AYRILMIŞ CESET, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

        Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, olay günü çiftin yemek yediği sonrasında Kübra Kart'ın banyoda ellerini yıkadığı sırada eşinin mutfaktan bıçak aldığını belirtti. Tahir Kart'ın hiçbir şey söylemeden eşi Kübra Kart'ı 12 kez bıçakladığını ifade eden savcı mütalaasında cesedin 40-50 parçaya ayrılıp çöpe attığını kaydetti. Savcılık mütalaasında Kart'ın "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

        Duruşma, sanık avukatının mütalaaya karşı beyanda bulunması için ertelendi.

        İDDİANAMEDEN

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, resmi nikahlı olan Kart çiftinin 16 Şubat 2015 tarihinde yemek yedikleri esnada, Tahir Kart'ın eline aldığı kasap bıçağıyla eşi Kübra Kart'ın yanına gelerek hiçbir şey söylemeden boynunun her iki tarafına arka arkaya bıçak darbesi vurduğu anlatılıyor. İddianamede, eşini otopsi raporuna göre en az 12 defa bıçakladığı belirtilen Kart'ın, cinayetten sonra karısının cesedini parçalayarak ortadan kaldırmak için testere, bıçak ve jilet kulllandığı kaydediliyor. Ayrıca, zanlının çöp torbalarına konulan parçaları pazar arabasına yerleştirerek çöp konteynerine attığı vurgulanıyor. İfadesinde, "Beynime öldür, öldür diye sesler geldi, cinayeti işledim. 9-10 yıl önce şizofreni hastalığına yakalandım" diye ifade veren Kart için soruşturma aşamasında Adli Tıp Kurumu "cezai ehliyetinin tam olduğu" yönünde rapor vermişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ