Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yrd. Doç. Fırat Bayır son yolculuğuna uğurlandı

        Akıncan ABADAN / İSTANBUL

        Fenerbahçe'de, 3 gün önce, kurucusu olduğu eğitim danışmanlık merkezinden motosikletiyle yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Fırat Bayır, aynı yönde seyreden bir taksiyle çarpıştı. Yola savrulan Bayır, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

        Bayır için yaklaşık 3 yıldır görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi Sefaköy kampüsünde bir tören düzenlendi. Törene, Bayır'ın annesi Yaşar Bayır, babası Salih Bayır, ablası ve kuzenlerinin yanı sıra İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Murat Aydın, Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

        Tören esnasında Bayır'ın annesinin ayakta durmakta güçlük çektiği için sandalyeye oturtuldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Fırat Bayır'ın yenilikçi ve idealist bir matematikçi olduğunu belirterek, "Bu değerli kardeşimiz binlerce öğrenci yetiştirdi. Binlerce öğrencisi hayata atıldığında bizi Fırat Hocamız yetiştirmişti diyecek. Bugün, üniversitemiz sadece iyi bir öğretim üyesini kaybetmedi. Aynı zamanda iyi bir insanda kaybetti" dedi.

        MOTOSİKLETİNİ ÇOK DİKKATLİ KULLANIRDI

        Fırat Bayır ile yaklaşık bir yıldır aynı okulda görev yapan Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Ayşen Hiç Gencer, Bayır'ın çok dikkatli motosiklet kullandığını söyledi. Gencer, "Benim eşimden çocuklara, kendi bölümünden bölüm dışındaki öğrencilere kadar tam bir babaydı. Öğrencilerinin hepsinin hakkında pozitif konuştuğu, onlara umut veren ve sana güveniyorum deyip onlara en iyisini yaptırmaya çalışan biriydi" diye konuştu.

        MOTOSİKLETİ ÇALINMIŞTI

        Fırat Bayır'ın motosikleti 1 yıl önce çalınmıştı. Motosikletini bulmak için çaba harcayan Bayır'ın çabaları sonuçsuz kalmıştı. Motosiklet tutkunu olan Bayır, kendine yeni bir motosiklet almıştı. Hayatını kaybettiği akşam da yeni motosikletini kullanıyordu. Bayır'ın cenazesi daha sonra Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi'ne götürüldü. Bayır'ın cenazesi öğleyin kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ