Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Albay Ali Yazıcı: Cumhurbaşkanı'nın tatil yerini sordular

        Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        FETÖ/PDY’nin darbe girişimine ilişkin soruşturmada Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Albay Ali Yazıcı tutuklandı. HABERTÜRK, Yazıcı’nın ifadesine ulaştı. Yazıcı ifadesinde, Tokat’ta başlayıp Ankara’da süren, darbecilerin kontrolündeki İzmir Çiğli’de sona eren yolculuğu anlattı. İfadeye göre Yazıcı, kendisi gibi darbe soruşturmasında gözaltında bulunan Muhafız Alay Komutanı Kutsi Barış ile Ankara’da buluştu. Cumhurbaşkanı’nın nerede olduğunu öğrenip Barış’a söyledi. Yazıcı’nın ifadesi özetle şöyle:

        BEN BİLMİYORDUM : Cumhurbaşkanı Grand Yazıcı Oteli’ne gitmişti, ama ben bilmiyordum. 14 Temmuz günü Alay Komutanı Kutsi Barış ile görüştüm, kahvaltı yaptık. Aramızda darbe konuşması hiç geçmedi. Barış bana “Cumhurbaşkanı Okluk Koyu’nda mı tatil yapıyor?” diye sordu. Ben de “Marmaris’te Grand Yazıcı’da” dedim. “Okluk Koyu’ndaymış” dedi. Bunun üzerine Karacı Yaver Mete Yarbay’a, Havacı Yaver Binbaşı Erkan’a sordum. Okluk Koyu’nda olduğunu ancak Grand Yazıcı’ya döndüğünü söylediler.

        TANIMADIĞIM BİRİNİ ARACA ALDIM : 15 Temmuz saat 16.30’da bana tahsis edilen araç ile Muhafız Alayı’ndan çıkacağım sırada avlunun içinden sivil bir vatandaş yanıma geldi. Yarbay olduğunu, kendisinin de Antalya’ya gideceğini söyledi. “Beni Antalya’ya götürür müsün?” dedi. Ben de “Tamam” dedim. İsminin Emin ve yarbay rütbesinde olduğunu söyledi. Antalya’ya doğru yola çıktık (Erdoğan’ın Eto’o maçı için). 21.30 sıralarında Afyon’da iken Genel Sekreter Fahri Kasırga arayarak, “Ne oluyor albayım?” dedi. “Bilmiyorum, araştırayım” dedim. Yarbay Levent Türkkan’ı cep telefonundan aradım fakat ulaşamadım. İzmir’deki hava üs komutanlığına gittik.

        RADAR KODUNU VERMEDİM : Cumhurbaşkanı’nın bindiği uçağın havadaki ve radardaki kodunu kimseye sormadım. Öğrenmedim, bu bilgiyi kimseye vermedim. Bu ispat edilirse her türlü cezaya razıyım. Sordum ise ve birine verdim ise beni idam etsinler. Yok sormayıp vermemişsem serbest bırakılmayı talep ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ