Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski Vali Mutlu'ya 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

        FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturmada, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 15 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre; Sanıklar hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. FETÖ üyeliğinden de 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi. İddianamede Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Şahin, Mürteza Balcı, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Osman Tunç ve Yusuf Yavaşcan hakkında ayrıca terörizme destek sağlamak suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

        ÇAPKIN VE DEMİR HAKKINDA YAKALAMA KARARI

        Cumhuriyet Savcısı Emine Koçak tarafından hazırlan 309 sayfalık iddianame, Başsavcı Vekili Önder Yaman tarafından onaylanarak 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, tutuklandıktan sonra tahliye edilen eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir hakkında, mahkemeden yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

        "HABERİM OLSA BAŞBAKAN'A BİLDİRİRDİM"

        DHA'nın haberine göre eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul emniyetindeki kritik birimlere yapılan atamaların dönemin İstanbul Emniyet Müdürü olan Hüseyin Çapkın'ın tasarrufunda olduğunu söyledi.

        Çapkın, 7 Şubat MİT krizi hakkında ise bilgisinin olmadığını belirterek "Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılacağından hiçbir şekilde bilgi sahibi olmadım, haberim olsa bu hususu Başbaka'na bildirirdim, savcının ifadeye çağırdığını ise medyadan öğrendim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ