Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Oğlum hem gazi, hem şehit"

        Ahmet IŞIK-AHT

        Tunceli'de teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen 6 askerden Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'da gözyaşları içerisinde defnedildi. Şehidin babası İbrahim Demir, "Benim oğlum hem gazi oldu, hem de şehit oldu. Vatan sağolsun. Oğlumla gurur duyuyorum" diye feryat etti.

        Şehit Ramiz Demir'in cenazesi, babaocağı Köprülü Köyü'nde binlerce kişinin katılımıyla uğurlandı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ile binlerce vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi ikindi namazına müteakip Köprülü Köyü'nde kılınan namaz sonrası toprağa verildi.

        Gözyaşları içinde kalan baba İbrahim Demir'e sarılarak başsağlığı dileyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da duygulandığı gözlendi. Baba Demir, "Benim oğlum daha yeni nişanlandı. Geçtiğimiz hafta girdiği çatışmada gazi olmuştu. Şimdi ise şehit oldu. Ben gazi ve şehit babasıyım. Oğlumla gurur duyuyorum. Bir evladım daha var. O da Ramiz gibi 2 metre boyunda. Onu da vatana feda ederim. Yeter ki vatan sağolsun" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ