Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İnanılmaz iddia

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin davada savunma yapan, olaylarda ölen emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun amcasının oğlu Osman Lukumci, “Olay sonrası ölen Metin Lokumcu'nun bulunduğu ambulansın kapısı açıkken polisler ambulansın altına gaz bombası attı. Ambulansa savaşta bile düşman kurşun sıkmaz” dedi.

        Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında savunma yapan Metin Lokumcu'nun amcasının oğlu ve Eğitim Sen Hopa Temsilcisi Osman Lukumci, kendisinin de öğretmen olduğunu söyledi.

        Dereler ile Türkiye'nin IMF ile Dünya Bankası tarafından “parsellenip satılmasına” karşı çıkmak için 31 Mayıs 2011'de Hopa Meydanı'nda olduğunu belirterek, meydanda toplanan kişilerin AK Partililer ya da Başbakan'a sataşmak gibi bir derdi olmadığını ifade etti.

        Lukumci, amaçlarının seslerini, miting yapmak için Başakan Recep Tayyip Erdoğan ile Hopa'ya gelen ulusal medyaya duyurmak olduğunu söyleyerek, “İddianamede kamu malına zarar vermekle suçlanıyorum. Kamu ortak alandır. Derelerin de kamu malı olduğunu düşünürsek derelerine sahip çıkan insanlar mı kamu malına zarar veriyor” ifadesini kullandı.

        Olaylarda kalabalığa müdahale eden polisin orantısız güç kullandığını, göz yaşartıcı gazlarla, su sıkarak müdahalede bulunduğunu anlatan Lukumci, olaylarda özgürlükten, vatandan söz eden Metin Lokumcu'nun hayatını kaybettiğini ifade etti.

        'POLİSLER AMBULANSIN ALTINA GAZ BOMBASI ATTI'

        Osman Lukumci, rahatsızlanan Metin Lokumcu'yu ambulansa kendisinin koyduğunu ve kaldırıldığı hastanede öldüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

        “Metin Hocayı ambulansa ben bindirdim. Hopa Meydanı'nda yanıma geldi, biber gazından etkilenmişti, nefes alamıyordu. 'Beni hastaneye yetiştir' dedi. Hayatımızın her alanında birlikteydik. Kendi aracım uzakta olduğu için ambulansa aldık. Ambulansta müdahale ettiler. Olay sonrası ölen Metin Lokumcu'nun bulunduğu ambulansın kapısı açıkken polisler ambulansın altına gaz bombası attı. Ambulansa savaşta bile düşman kurşun sıkmaz.”

        Polisin attığı gazdan ilkokul öğrencilerinin de aralarında olduğu tüm herkesin etkilendiğini söyleyen sanık Lukumci, gaz bombası atılmasının ardından kapısı kapatılan ambulansla hastaneye götürülen Metin Lokumcu'nun öldüğünü öğrenince hastaneye gittiğini söyledi.

        'SİVİL GİYİMLİ POLİSLER HAVAYA ATEŞ AÇTI'

        Lukumci, hastanede bekledikleri sırada 2 cipin geldiğini ve içinden çıkan sivil giyinimli polislerin havaya ateş açtığını anlatarak, şöyle devam etti:

        “Hastanede beklerken 2 cip geldi. İçinden inen polisler Rambo filmlerinden tanık olduğum silahlarla, hiçbir şey sormadan havaya ateş açtılar. Bu kişilerin bir kısmı hastaneye girdi, bir kısmı ateş açmayı sürdürdü. Aynı hastanede ölen Metin Lokumcu'nun arkadaşları ise hastanenin acil servisi tarafındaydı. Bu kişilerle aralarında 40-50 metre mesafe vardı. Herkes şoke oldu, ne olduğunu anlayamadı. Araya jandarma girmeseydi orada çok sayıda insan ölebilirdi.”

        Sanık Osman Lukumci, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını talep etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ