Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir, İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 7 ilde DHKP-C terör örgütüne yönelik ortak operasyon düzenlendi. İstanbul'da Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 9 avukatın da aralarında olduğu 55 kişi gözaltına alındı. Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı hakkında da yaka

        İzmir, İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 7 ilde DHKP-C terör örgütüne yönelik ortak operasyon düzenlendi. İstanbul'da Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 9 avukatın da aralarında olduğu 55 kişi gözaltına alındı. Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve helikopter desteğindeki operasyon için saat 04.00’te düğmeye bastı. Daha önceden belirlenen adreslere ayrı ayrı ekipler gitti. Operasyonların hedefinde Çağdaş Hukukçular Derneği ve üyeleri vardı. Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile üye avukatlar Güray Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir ve Güçlü Sevimli evlerinde gözaltına alındılar. Polis, Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ise adresinde bulamadı. Selçuk Kozağaçlı için yakalama kararı çıkartıldı.

        AHMET KOCA'NIN AVUKATIYDI

        Gözaltına alınanlar arasında Avukat Efkan Bolaç da var. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi olan Avukat Efkan Bolaç ve Taylan Tanay, baro bünyesinde polis şiddetine karşı 444 155 9 numaralı "İmdat Polis" hattını kurulmasına öncülük etmişlerdi. Bolaç, İstanbul Fatih'te 7 polis tarafından sokak ortasında dövülen Ahmet Koca'nın davasını üstlenmişti. Sabah Twitter hesabından baskını haber veren ve gözaltına alınan avukat arkadaşlarına destek olmak için arama yapılan büroya giden Efkan Bolaç burada gözaltına alındı.

        Bolaç gözaltına alınmadan önce twitter'dan şunları yazdı:

        Avukatlara yönelik yeni bir gözaltı dalgası daha yaşanmakta. Muhalif olanlara yönelik saldırılar olanca hızıyla sürüyor. Sabah saat 04:00'te Halkın Hukuk Bürosu'na giden polisler kapıyı kırarak içeri girmişler. Saat 05:00'te savcı büroya gelmiş. ÇHD Genel Baskani Selçuk Kozagaçlı hakkında yakalama kararı alındı. İstanbul şube yoneticileri dahil 10 avukat gözaltında.

        Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Twitter adresinden operasyon şöyle duyuruldu:

        “Halkın Hukuk Bürosuna polis baskını. Gece saat 4’de kapılar kırılarak arama yapılmak istendi. Yasa Cumhuriyet Savcısı olmadan arama yapılamaz demesine rağmen savcı tam 1 saat sonra geldi. Yolu karıştırdığını söyledi. Avukatlık kanunu savcının yol bilgisine kurban. Adaletleri batsın. Şu an C. savcıları HHB de Baro temsilcilerini bekliyorlar arama için.”

        (AJANSLAR)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ