KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Atatürk Kültür Merkezi

Atatürk Kültür Merkezinin amacı, millî varlığımızın ve millî gücümüzün devamında ve gelişmesinde, “Millî kültürümüzü çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma” ülkümüzde temel unsur olan Türk kültürünü; Atatürkçü düşünce, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, bilimsel yoldan incelemek, araştırmak ve bir bütünlük içinde yaymak ve yayımlamaktır.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNİN GÖREVLERİ

Türk edebiyatının, Türk sanatının, Türk folklorunun, Türk töre ve geleneklerinin tarihini ve gelişmelerini incelemek, araştırmak, yaymak ve yayımlamak,

Türk kültürünü bir bütünlük içerisinde ve amaçlarda belirlenen esaslar çerçevesinde tanıtmak,

Yurt içinde ve yurt dışında Türk kültürü üzerinde araştırma ve incelemelerde bulunan, Türk kültürünün yayılmasına hizmet eden, gelişmesi yolunda çalışma ve faaliyetler gösteren, kurum, kuruluş, araştırma merkezleri, gerçek ve tüzel kişilerle işbirliğinde bulunmak,

Türk kültürünün çeşitli alanlarında hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının, özel kurumların çalışmalarına katılmak, onlarla işbirliğinde bulunmak, gerekli görülen talepleri karşılamak,

Süreli ve süresiz yayınlar yapmak, kongre, konferans, toplantı, gösteri, gezi ve sergiler düzenlemek ve benzeri faaliyet ve hizmetlerde bulunmak,

Yurt içinde ve yurt dışında Türk kültürünün töre ve geleneklerinin tanıtılması için gerekli her türlü hizmet ve faaliyetleri yerine getirmek, tanıtma kurum ve kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmak, işbirliğini gerçekleştirmek,

Yüksek Kurulun, Yüksek Kurumun ve bu Kanunun verdiği diğer görevleri yerine getirmek.

Atatürk Kültür Merkezi, bu temel ilkeler çerçevesinde, milletin varlık sebebini oluşturan Türk kültürünün, araştırılması, incelenmesi, yayılması; millî kimlik ve bilincin güçlenmesi doğrultusunda bilimsel faaliyetler gerçekleştirmektedir. Ayrıca Türk kültürüne katkıda bulunan yurt içi ve yurt dışındaki kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmakta, onları desteklemekte ve onurlandırmaktadır.

Atatürk Kültür Merkezi, bir kültür akademisi niteliğinde, Türk kültürü üzerinde, araştırma, yayın, tanıtım, teşvik ve ödüllendirme faaliyetlerini sürdüren, devletin ve toplumun öncelikleriyle yakından ilgili, kamu tüzel kişiliğine sahip bir “kurum”dur.

Atatürk Kültür Merkezi Haberleri

  • 'Romeo ve Juliet' AKM Tiyatro Salonu'nda

    Kültür-Sanat, 19 Nisan 2024

    'Romeo ve Juliet' AKM Tiyatro Salonu'nda

    Atatürk Kültür Merkezinde, 22-28 Nisan tarihleri arasında sanatseverleri dopdolu bir program bekliyor. AKM Tiyatro Salonunda, ‘Romeo ve Juliet’ sahnelenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Carmina Burana’ balesini sahneleyecek. İDSO’nun her cuma klasikleşen konserlerine ise dünyaca ünlü şefler ve sanatçılar konuk olmaya devam edecek.

  • Igudesman’la bir Beethoven gecesi

    Kültür-Sanat, 18 Nisan 2024

    Igudesman’la bir Beethoven gecesi

    Ünlü müzisyen Aleksey Igudesman’ın İş Sanat’a özel bir repertuvar hazırladığı “Beethoven ve Daha Fazlası” konseri Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşti. Sahnede Igudesman’a konuk sanatçıların ve müzik topluluklarının eşlik ettiği gecede, bestecinin İş Bankası’na ithaf ettiği yeni bestesi “Grand İş Bank Fantasy”nin de dünya prömiyeri yapıldı.

  • AKM Çocuk Sanat Festivali

    Kültür-Sanat, 17 Nisan 2024

    AKM Çocuk Sanat Festivali

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sanatla buluştuğu AKM Çocuk Sanat Festivali 20- 23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Yaratıcılığı harekete geçiren özel gösterilerden tiyatrolara, atölyelere sanatın pek çok dalıyla renklenen festival, bayram coşkusu yaşatacak.

    Opera Sanatının Kadınları AKM'de

    Kültür-Sanat, 28 Mart 2024

    Opera Sanatının Kadınları AKM'de

    AKM Kahve Konserleri'nde opera sanatının unutulmaz kadın karakterlerinin hikayeleri ve yoğun duyguları, Türk Telekom Opera Salonu Fuayede 30 Mart'ta gerçekleşecek özel bir etkinlikle müzikseverlerle buluşacak.

    Rekortmen keman virtüözü AKM'de

    Kültür-Sanat, 28 Mart 2024

    Rekortmen keman virtüözü AKM'de

    Guinness Rekorlar Kitabı’na, dünyanın en çok satan klasik müzik albümü Vivaldi'nin ‘Dört Mevsim’ ile adını yazdıran Nigel Kennedy, AKM Türk Telekom Opera Salonunda 7 Nisan Pazar saat 21.00'de ‘Heart and Soul’ konseriyle sahne alacak.

  • AKM'ye Rusya'dan 'BraVo' ödülü

    Kültür-Sanat, 20 Mart 2024

    AKM'ye Rusya'dan 'BraVo' ödülü

    AKM, yıllardır düzenlediği kaliteli etkinlikler ve sanatın çeşitli alanlarına ev sahipliği yapan, en yeni ve gelişmiş sahne teknolojisiyle kültür ve sanat dünyasında önemli bir yer edinen AKM, bu yılın ödül töreninde 'En İyi Konser/Tiyatro Mekânı' kategorisinde aday gösterildi ve bu prestijli ödüle layık görüldü. Bu önemli başarı, AKM'nin uluslararası alandaki saygınlığını pekiştirirken, Türkiye'nin kültürel zenginliğini ve sanata olan desteğini de bir kez daha gözler önüne serdi

  • Hayata dönüyor

    Kültür-Sanat, 29 Ekim 2021

    Hayata dönüyor

    Biri 1946, diğeri ise 1971'de olmak üzere daha önce iki kez inşaat süreci geçiren Atatürk Kültür Merkezi, tarihinde ilk kez planlanan tarihte hizmete girdi. Yenilenmiş haliyle Cumhuriyet'in 98'inci yıl dönümü olan bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan olan Atatürk Kültür Merkezi, 13 yıl aradan sonra yeniden kültür ve sanatın kalbi olacak

  • Nigel Kennedy 'Heart and Soul'la geliyor

    Kültür-Sanat, 16 Mart 2024

    Nigel Kennedy 'Heart and Soul'la geliyor

    Klasik, caz, klezmer, rock ve daha fazlasını kapsayan geniş repertuarıyla sınırlar ötesi müzikal yolculuğun öncülerinden Nigel Kennedy, 'Heart and Soul'  performansıyla 7 Nisan’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezİ sahnesinde olacak.

    'Faust’ operası AKM'de

    Kültür-Sanat, 16 Mart 2024

    'Faust’ operası AKM'de

    Atatürk Kültür Merkezi, 18-24 Mart tarihleri arasında birbirinden özel tiyatro, opera, sergi ve konserlere ev sahipliği yapacak. ‘Bella Figura’ ve ‘Küheylan’ oyunları AKM Tiyatro Salonunda sahnelenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Giselle’ balesi ve ‘Faust’ operası ile AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyici karşısına çıkacak. Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan ‘Süs’ başlıklı sergi sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

    '1915 Bir Hilal Uğruna' AKM'de

    Kültür-Sanat, 13 Mart 2024

    '1915 Bir Hilal Uğruna' AKM'de

    Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından Çanakkale Savaşını anlatan '1915 Bir Hilal Uğruna' dans gösterisi 19 Mart salı günü Atatürk Kültür Merkezi, Opera Salonu'nda seyirci karşısına çıkacak. 

  • Accademia Bizantina'dan 40. yıl konserleri

    Kültür-Sanat, 11 Mart 2024

    Accademia Bizantina'dan 40. yıl konserleri

    Barok müziğin öncüsü Accademia Bizantina, 40 yıllık bir müzikal yolculuğunun gururunu özel konserlerle kutluyor. Efsanevi topluluk, 25 Mart Ankara CSO Ada, 26 Mart İstanbul AKM’de müzikseverleri unutulmaz bir geceye davet ediyor.

  • ‘Fareler ve İnsanlar’ AKM sahnesinde

    Kültür-Sanat, 10 Mart 2024

    ‘Fareler ve İnsanlar’ AKM sahnesinde

    Atatürk Kültür Merkezi, 11-17 Mart tarihleri arasında birbirinden özel tiyatro, opera, sergi ve konserlere ev sahipliği yapacak. ‘Fareler ve İnsanlar’ oyunu AKM Tiyatro Salonunda sahnelenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Giselle’ balesi ve ‘Don Giovanni’ operası ile AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyici karşısına çıkacak. Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan ‘Süs’ başlıklı sergi sanatseverlerle buluşacak.

  • Don Giovanni 14-16 Mart'ta sanatseverlerle buluşacak

    Kültür-Sanat, 06 Mart 2024

    Don Giovanni 14-16 Mart'ta sanatseverlerle buluşacak

    İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin, geçtiğimiz aylarda prömiyerini gerçekleştirdiği Don Giovanni Operası, 14 ve 16 Mart 2024 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi - Türk Telekom Opera Salonu’nda tekrar sanatseverler ile buluşuyor

    Accademia Bizantina 26 Mart'ta AKM'de

    Kültür-Sanat, 06 Mart 2024

    Accademia Bizantina 26 Mart'ta AKM'de

    Barok müziğin öncüsü Accademia Bizantina, 40 yıllık bir müzikal yolculuğunun gururunu 26 Mart’ta Atatürk Kültür Merkezi vereceği özel konserlerle kutlayacak.

    'Süs' sergisi Kadınlar Günü'nde AKM'de

    Kültür-Sanat, 05 Mart 2024

    'Süs' sergisi Kadınlar Günü'nde AKM'de

    Türkiye’nin kültür ve sanat merkezi AKM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel ‘SÜS’ sergisine ev sahipliği yapacak. 13 sanatçının, süs kavramını sanatın dilinde ele alarak, kadının yaşamındaki derin izlerini 31 farklı eserle sunduğu sergi 31 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.  

  • 'Seneye Bugün' AKM Tiyatro Salonu'nda

    Kültür-Sanat, 02 Mart 2024

    'Seneye Bugün' AKM Tiyatro Salonu'nda

    Atatürk Kültür Merkezi, 4-10 Mart tarihleri arasında birbirinden özel tiyatro, opera, sergi ve konserlere ev sahipliği yapacak. 'Seneye Bugün' oyunu AKM Tiyatro Salonunda sahnelenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘II. Mehmet’ operası ile AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyici karşısına çıkacak.

  • Schubert’in 'Kış Yolculuğu' AKM'de

    Kültür-Sanat, 02 Mart 2024

    Schubert’in 'Kış Yolculuğu' AKM'de

    Franz Schubert'in bestelediği, Alman şair Wilhelm Müller'in kaleme aldığı 24 parçalık şiir dizisi 'Winterreise' (Kış Yolculuğu), Modern Dans Topluluğu İstanbul’un yorumuyla 5 Mart ve 2 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

  • 'Giselle' balesi yeniden AKM'de

    Kültür-Sanat, 01 Mart 2024

    'Giselle' balesi yeniden AKM'de

    İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin bu sezon başında prömiyerini yaptığı GISELLE balesi 7, 13, 20, 27 Mart, 4 Nisan tarihlerinde saat 20:00’ de, 9 Mart tarihinde İSE saat 16:00’ da yeniden Atatürk Kültür Merkezi–Türk Telekom Opera Salonu’nda seyirciyle buluşacak.

    İstanbul Dijital Sanat Festivali AKM'de

    Kültür-Sanat, 28 Şubat 2024

    İstanbul Dijital Sanat Festivali AKM'de

    Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF), 2-5 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.