KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

İsviçre

İsviçre, 26 kantondan oluşan federal bir cumhuriyettir. Batı Avrupa'da bulunmaktadır ve kuzey sınırında Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya ve doğusunda Avusturya ve Lihtenştayn yer almaktadır.

Deniz kıyısı olmayan bir ülke olan İsviçre, Alpler, İsviçre Platosu ve Jura Dağları arasında bölünen bir ülkedir. Yüzölçümü olarak bakıldığında yaklaşık 42 bin kilometre yüzölçümüne sahiptir.

Alpler, topraklarının büyük bir bölümünü işgal eder ve yaklaşık 8 milyon nüfus, çoğunlukla en büyük şehirlerin bulunduğu platoda yoğunlaşmıştır ve burada yaşamaktadır.

İsviçre, uzun bir silahlı tarafsızlık ilkesini kullanır ve 1815 yılından beri ülkede uluslararası bir savaş durumu olmamıştır. 2002 yılına kadar Birleşmiş Milletler'e katılmayan İsviçre, etkin bir dış politika sürdürmektedir ve sıkça dünya genelinde barışın sağlanmasına yönelik çalışmalarda yer alır.

Dünyadaki en zengin ülkelerden birisidir ve her bir yetiştin en yüksek malvarlığına sahiptir. İsviçre Konfederasyonu'nun kurulması geleneksel olarak 1 Ağustos 1291 tarihi olarak kabul edilir ve her yıl bu tarihte İsviçre Ulusal Günü kutlamaları yapılır.

İ̇sviçre Haberleri