Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de tuzaklanmış araç imha edildi

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mehmet Kayahan'ın haberine göre; Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda iç tarafı ısı geçirmez malzemeyle kaplı kamuflajlı 3 şemsiye ile ağaçların arasına gizlenmiş plakasız bomba yüklü araç bulundu. Bombalı araç imha edilerek büyük bir facia önlenirken güvenlik güçleri hedefin neresi olduğunu araştırıyor. Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde ise 6 el yapımı patlayıcı düzeneği imha edildi, 180 kilo amonyum nitrat ele geçirildi.

        ŞEMSİYELERLE GİZLENMİŞ

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. İlçeye bağlı Cevizli köyü kırsalında şemsiye ile gizlenmiş bir araç bulundu. Çevrede güvenlik önlemleri alınarak bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemelerde aracın bomba yüklü olduğu tespit edildi. Araç imha edilerek büyük facia önlendi. Teröristlerin aracın insansız hava araçları (İHA) tarafından tespit edilmesini önlemek için iç tarafı ısı geçirmez malzemeyle kaplı kamuflajlı 3 şemsiye ile ağaçların arasına gizlediği belirtildi. İmha edilen araçtan parmak izi ve delil toplanırken, güvenlik güçleri bombalı aracın hedefinin neresi olduğunu araştırıyor.

        KAZAN VADİSİ'NDE 6 EYP BULUNDU

        REKLAM

        Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde yapılan operasyonda ise 5 adet 12 kiloluk mutfak tüpüne ve 1 adet 20 kiloluk bidon içerisinde tuzaklanmış 6 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Ayrıca 7 adet el bombası, 2 kilo plastik patlayıcı, 180 kilo amonyum nitrat, 5 pil bloğu, boş tüp, 150 metre kablo, kalaşnikof piyade tüfeği ve şarjörü ile 30 fişeği ele geçirildi.

        PATLAMIŞ ROKET BAŞLIĞI İMHA EDİLDİ

        AA'nın haberine göre; Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlarca bulunan patlamamış roket başlığı, güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü görevlilerince bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        Açıklamada, "16 Ocak'ta Yüksekova ilçesi Esenler Kalekol polis noktasına gelen bir vatandaşın patlamamış mühimmat gördüğünü beyan etmesi üzerine görevlilerimizce yapılan incelemelerde patlamamış roket başlığı tespit edilmiş olup, çevre güvenliği alındıktan sonra usulüne uygun olay yerinde imha edilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir." denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ