Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
         Dessie Tanman
        Dessie Tanman
        • Osmanlı mutfağından Reyhan Şerbeti Ramazan ayında su ihtiyacını karşılamak için; tadı, kokusu ve rengiyle nefis bir içecek olan reyhan şerbetini deneyebilirsiniz.
          2 yıl önce
          DEVAMI
        • Mısır gevrekli meyveli kurabiye Ağızda dağılan tarçın aromalı nefis kurabiye tarifim, kışa ve salebe çok yakışacak, ve siz de çok seveceksiniz.
          2 yıl önce
          DEVAMI
        • Butternut balkabağı dolması MALZEMELER 1 adet butternut balkabağı 2 su bardağı pirinç 1 ölçü zeytinyağı 4 çorba kaşığı ceviz 10 adet kuru incir 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 adet soğan 6 dal dereotu 2 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı sıcak su 1 tutam yenibahar 1 tutam tarçın 1 tutam toz nane 1 tutam tuz NASIL HAZIRLANIR? Tavaya az bir miktar zeytinyağı koyun. Cevizleri yağda kavurun. Bir kaba sıcak su doldurun. 10 adet kuru inciri ve kuş üzümünü bu suya koyarak şişmelerini sağlayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanı içine ilave edin ve karamelize edin. Pirinci ilave edin ve kavurun. Üzerine 3 su bardağı suyu ilave edin. Altını...
          3 yıl önce
          DEVAMI
        • Balkabaklı ev baklavası Balkabağından baklava yapılır mı hiç diyenlere nefis bir tarifim var. Sonbahara yakışan bu lezzet çay saatinizi tatlandırmaya geliyor. İsterseniz üzerine şerbet dökün, isterseniz pudra şekeri serpin.
          3 yıl önce
          DEVAMI
        • İncir dolması nasıl yapılır? Soframızda şerbetli tatlıları görmeye alışığız. Baklava, künefe, revani, şekerpare… Peki şerbetli incir dolmasının tadına hiç baktınız mı? Bu sene bir değişiklik yapmaya var mısınız?
          3 yıl önce
          DEVAMI
        • Saray sofralarını süsleyen Sütlaç Sütlaç saray sofralarını süsleyen, ağır misafirlere yapılan özel bir tatlıydı. Sütlaç genellikle Ramazan günlerinde oldukça fazla tercih edilir.
          3 yıl önce
          DEVAMI