Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Japonya Tohoku depreminde neler oldu, kaç kişi hayatını kaybetti, ne zaman oldu?
        2

        9,1 büyüklüğünde ölçülen depremin yarattığı tsunami sadece yarım saat sonra şehre ulaştı. Dalgaların boyu 40 metreyi bulurken Japonya'nın Pasifik kıyısının 2 bin kilometrelik kısmı tsunamiden etkilendi.

        3

        Tsunami sadece yıkım yapmakla kalmadı; üç nükleer reaktörün devre dışı kalmasına yol açarak önemli bir nükleer kazaya neden oldu. Üç nükleer çekirdek, ilk üç günde büyük ölçüde eridi.

        4

        Fukuşima nükleer felaketi çevreye zehirli, radyoaktif maddeler saldı ve binlerce insanı evlerini ve iş yerlerini boşaltmaya zorladı.

        Fotoğraf: EPA

        5

        Japonya Yeniden Yapılanma Dairesi'ne göre, teyit edilen ölüm sayısı Aralık 2021 itibarıyla 19 bin 747 kişi; 2 bin 500'den fazla kişinin ise hâlâ kayıp olduğu bildiriliyor.

        6

        Japonya'daki felaket, 123 binden fazla evin tamamen yıkılmasına ve neredeyse 1 milyon evin hasar görmesine neden oldu. Hasarın yüzde 98'i tsunamiye bağlandı.

        Fotoğraf: AA

        7

        Sadece Japonya'daki deprem ve tsunamiden kaynaklanan maliyetlerin 220 milyar ABD doları olduğu tahmin ediliyor. Hasar, 2011 Büyük Doğu Japonya depremini ve tsunamisini tarihteki en pahalı doğal afet haline getiriyor.

        Fotoğraf: AP

        Kaynak: National Centers For Environmental Information, Live Science

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ