Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Mobilden HFA Bildirimi nasıl yapılır? - Teknoloji Haberleri

        Ticaret Bakanlığı, vatandaşların haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha hızlı yapabilecekleri "Haksız Fiyat Artışı (HFA) Şikayet Bildirimi Mobil Uygulaması"nı kullanıma sundu.

        iOS ve Android cihazlar için App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilen HFA-Bildirimi uygulamasıyla dolar kurundaki yükselişten etkilenmediği halde mal ve hizmetlerinin fiyatlarına zam yapan işletmeler, Bakanlığa şikayet edilebiliyor.

        HFA-Bildirimi uygulamasını akıllı telefonlarına indiren kullanıcılar, öncelikli olarak uygulamada üyelik hesabı oluşturuyor.

        Bunun için ad-soyad, telefon numarası, doğum yılı ve e-posta adresi bilgileri girildikten sonra, cep telefonuna gelen onay kodunun uygulamaya girilmesi gerekiyor.

        REKLAM

        SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

        Üyelik hesabı oluşturulmasının ardından, uygulamanın “Şikayet Başvuru” ekranından şikayet edilen işletmenin bilgileri, şikayet konusu varsa ek açıklama ve sözkonusu şikayetle ilgili fotoğraflar yüklenerek, Ticaret bakanlığı bünyesindeki Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne şikayet başvurusu gönderilebiliyor.

        Başvuru aşamasında şikayet konusu bölümünden gıda, temizlik, tekstil, beyaz eşya, kitap, kırtasiye, mobilya, giyim, elektrik ve elektronik, kozmetik, bebek ürünleri, otomotiv, inşaat, emlak, spor ve outdoor veya diğer ürün kategorileri altında haksız yere zam yapan şirketler bakanlığa şikayet edilebiliyor.

        SONUÇ YİNE 'CEP'TEN TAKİP EDİLEBİLECEK

        Vatandaşlar, yaptıkları şikayetlerin durumunu HFA-Bildirimi uygulamasının ana ekranında yer alan “Şikayetlerim” bölümünden takip edebiliyor. Kullanıcıların mobil uygulama üzerinden haksız fiyat artışıyla ilgili yaptıkları şikayetler, şikayet edilen işletmenin bulunduğu şehirdeki Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine otomatik olarak aktarılıyor.

        Şikayet başvurusunu inceleyecek olan il müdürlükleri de haksız fiyat artışı tespit ederse, başvuruyu Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kuruluna ileterek, ilgili şirkete yönelik yasal yaptırımların uygulanması sağlanacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ