Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan
Kullanım Koşulları’nı ve
Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Mor, beyaz ve daha birçok rengiyle ofisleri, evleri renklendiren orkide, bakımı en zor bitkilerin başında geliyor. Öte yandan ufak tüyolarla bu orkidelerinizin uzun yıllar boyunca canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Peki orkide bitkisi bakımı nasıl olur? Orkide çiçeğine nasıl bakılır? İşte bu soruların yanıtı...
HABERTURK.COM
01
Kimi zaman pencere önünde, kimi zaman mutfak camında büyütülen bitkilerin bakıma ihtiyacı var tabii. Söz konusu bir de orkideyse daha da dikkatli olmakta fayda var. İşte orkide bitkisinin bakımı hakkında bilinmesi gerekenler...
02
ORKİDE BİTKİSİNİN BAKIMI NASIL OLMALIDIR?
Orkideler direkt güneş ışığını sevmez. Dolaylı ışık, onların yaşaması için doğru ortamdır. Bu nedenle kış ya da yaz fark etmeksizin oda sıcaklığına sahip bir yerde bakılmalıdır.
03
Orkide ışık aldığı yöne doğru yamulduğu için haftada bir kez bitkinin ışık almayan tarafı, ışık yönüne çevrilmelidir.
04
ŞEFFAF SAKSI KULLANILMALI
Orkidenin çiçeği kadar kökleri de güneş ışığına ihtiyaç duyar. Bu nedenle şeffaf saksı tercih etmek gerekir. Ayrıca şeffaf saksıyı mümkün olduğunca değiştirmemekte fayda var.
05
SULAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Şebeke suyunda belli bir oranın üzerinde kireç olduğu için, orkidelerin içme suyuyla sulanması önerilir. Sulama, haftada bir veya iki defa olmalıdır.
06
Yine haftada bir veya iki kez orkidenin yapraklarına su püskürtmek, çiçeğin nem ihtiyacını karşılamasına yardım eder. Öte yandan bitkiye soğuk su vermemek gerekir. Su, oda sıcaklığında olmalıdır.
07
FAZLA SULAMAYA DİKKAT!
Orkide saksısının drenaj delikleri olmalıdır. Çünkü orkide fazla suyu sevmez. Eğer çiçek gereğinden fazla sulanırsa, su deliklerden akmalıdır. Aksi halde orkidenin kökleri fazla sudan zarar görüp çürümeye başlar.
08
KEİKİ OLUŞUMU
Keiki, orkidenin uç kısımlarında oluşan bebek orkidedir ve genellikle ilkbaharda oluşur.
09
Orkideler ölecekleri hissine kapılıp yavru üretmeye çalışırlar. Yavrular olumsuz koşullarda ürer. Eğer okideyi normalden daha karanlık bir alana alıp, sulamalarınızı azaltırsanız keiki oluşumuna fırsat verebilirsiniz. Ancak bu yöntemin garantisi tabii ki yok.
10
RÜZGARDAN UZAK TUTULMALI
Orkide bitkisi, rüzgarlı yerlerden uzak tutulmalı. Çünkü rüzgar, bitkinin sapında oynamalara sebep olur ve ömrünü azaltır. Orkideler kapı ağzı veya pencere gibi rüzgar alan yerlerden kesinlikle uzak tutulmalıdır.
11
TOPRAK DEĞİŞTİRME
Orkide toprağı yoğunlukla ağaç kabuklarından oluşur. Bu tarz toprak, orkide köklerinin ışık almasını sağlar ve orkide çiçeği köklerinden ışık alarak beslenir. Ayrıca sulanmalar esnasında doğal olarak toprakta azalmalar olacağından, saksıya toprak ilave etmek bitkinin ömrünü uzatacaktır.
YORUMLAR