Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Hepimizi gururlandırdın Alper Gezeravcı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Önceki gece yüreğimiz pır pır, kalbimiz heyecandan güm güm Amerika yerel saatiyle 16:49 Türkiye saatiyle 00:49'da Florida'daki Kenndy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Dragon kapsülü için atıyordu.

        Bizler, "Uzay Yolu" ile yani Mr. Spock ile büyüyen bir neslin çocukları olarak "Uzay yolu, yolculuğu"na tanıklık etmek büyük gurur. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'yı tanımak, yaşamak, şahit olduk gerçekten muhteşem bir duygu.

        Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ilk astronot olarak hem de uzaydaki ilk sözleri "İstikbal göklerdedir" ile bizi gururlandıran Alper Gezeravcı, SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) tam 36 saat sürecek yolculuğu sonrası uzayda 14 gün boyunca ISS'de çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirecek.

        Geç olsun güç olmasın diyor geç de olsa bu gururu yaşatıyor bize Alper Gezeravcı. Varsın olsun uzaya giden ilk Türk astronot sözleri ile de kalbimize mühürledi kendini; "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir." diyerek. Sağ ol var ol Alper Gezeravcı.. Sağ salim dönüp tecrübelerini anlatmanı dört gözle bekliyoruz.

        ***

        Uzay yolu mizahsız olur mu?

        -Aşkım ben uzaya gitmeyi düşünüyorum benimle gelir misin? Gelemem ya orda bir gören olursa...

        -Hepimiz yıldız tozuyuz. Sen hariç. Sen leblebi tozusun.

        -Ya benimsin ya da kara deliğin.

        -Şimdi kalkıp gitsem uzaya, internet çekiyor mu yok, demli tavşankanı çay var mı yok, tavlanın pulunu vura vura tavla oynayabilecek miyim yok, eee o zaman ne işim olur benim uzayda.

        -Anne ben uzaya gidiyorum desem emin ol annem, "Oğlum kapının önündeki çöpü de al" derdi.

        -Uzaya gidersen orada yer bildirimi yapabilecek miyim?

        -Uzay ki mutluluktur, ele geçmeyen bir sonsuzluktur uzay..

        -Abi gene bir gün uzayda avdayız ormanın içinde yürüyorum karşıma bir aslan çıktı bir atışta yere serdim.

        MR. Spock demişken

        Millet uzaya çıkıyor bizimkiler hala nerede???

        -Şimdi Uzaylı Mustafa Topaloğlu'ndan bir yeni şarkı klip gelir benden söylemesi.

        -Bülent Ersoy aldı sazı eline bırakmıyor. Zeki Müren'de Zeki Müren!!! Ne oldu arkadaş böyle bir anda?... Adam hayatını kaybedeli 28 yıl olmuş. İnsana, "Hayırdır" derler hayırdır... Ya da "Bu ne hırs".. Yani kusura bakma Bülent Ersoy millet uzaya gidiyor.

        -"Sen beni neden like'lamadın, neden takipten çıktın, neden takip etmiyorsun" diyenlere... Huuuuu adam uzaya çıktı uzaya. Siz ne kafası yaşıyorsunuz pardon.

        -Herkes uzaya biz tersine.. İnsanlık birbiri ile uğraşmaya devam ediyor, bıkmadan usanmadan. Benim adıma birileri bir yeri şikayet ediyor. Bilmem neresi kapanıyor. Siz kimsiniz pardon!!! Ne kafası yaşıyorsunuz. Hayır ya... Millet uzaya siz tersine yazık zavallı insanlık.

        -Sinan Akçıl şarkılarına bayılıyoruz, ölüyoruz bitiyoruz ama artık şu eski sevgili sayfasını kapatsan mı? Bak Alper Gezeravcı uzaya çıkıyor uzaya...