Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Avrupa başarısızlığının sorumlusu sensin sen
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sol bekte ben hariç herkesi oynatarak ligimizde lider olan Galatasaray sıradan ama atletik ve fizik gücü yüksek oyunculardan oluşan Prag'a 2 maçta 6 gol yiyerek elendi. Fenerbahçe, adını doğru yazamayacağım, 2-3 iyi futbolcusu olan gerisi bildiğin kazmalar ve koşuculardan oluşan Danimarka takımından 1 maçta yedi o 6 golü.

        Avrupa'da yarı final; final; kupa istiyor muyuz istemiyor muyuz?

        Eğer bu sorunun yanıtı "Evet, istiyoruz" ise ey taraftar kardeşim önce sen kafayı değiştireceksin;

        • Belli bir seviyenin üzerindeki turlarda fizik ve atletizmde dayak yediğini, biraz topu bilen takımların seni rezil ettiğini görüyorsun. O zaman önce kendi teknik adamından fizik kalite talep edeceksin.

        • Sürekli yere yatan futbolcuna önce sen tepki göstereceksin. Torreira - Mertens gibi oyunculardan; faul almak ya da rakibi eksiltmek için numaradan kendini yere salanlardan önce sen hesap soracaksın.

        • Rakiplerin de en az senin takımın kadar diri ve sıkı olmasını talep edeceksin. Bu nedenle ota köke zırt pırt düdük çalan hakemleri istemeyeceksin; bilakis "her şeye düdük çalma hakem, gerekirse gol yeriz ama ayakta kalmayı öğreniriz" mantığı ile tribüne geleceksin. Hakem, faul olmayan pozisyonlarda oyunu devam ettirdiğinde hakeme değil kendini yere atan kendi futbolcuna kızacaksın.

        • Hakem düdüğü çalıp oyunu durdurduktan 10 saniye sonra ölü gibi yattığı yerden ceylan gibi sekerek kalkıp oynamaya devam eden ama bu esnada maçı da hiç eden adam; kendi futbolcun dahi olsa 'yalandan centilmenlik göstergesi olan topu taca atalım' ahlaksızlığını istemeyeceksin.

        • "Ayağa kalkın erkek gibi oynayın" tezahüratını evvela kendi oyuncuların için talep edeceksin.

        • Sen bu kafayı değiştirdikten sonra koşamayan; oyunu durdurmak kendi işine de gelen kondüsyonsuz profesyonel! hakemlerimiz de ya bu deveyi güder ya bu diyardan gider zaten.

        İşte kafayı, oyuna bakışını bu yönde değiştirirsen, belli bir seviyenin üzerinde seni adeta kuvvetle dövemezler. Ligin gelişmezse Avrupa'da da hayal ettiğin yere gelemezsin. Avrupa'da başarıyı gerçekten istiyor musun ey taraftar. Değişime ve talep etmeye önce aynadaki adamdan başlamalısın.