Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye'nin mahalli idareler seçimi bitti. Bugün, ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan, yüzde 1-2 de olsa seçim sonuçlarına etkisi olduğu, siyasi yazar-yorumcular tarafından ifade edilen Fenerbahçe'nin önemli bir seçimi var. Ali Koç'un "ligden çekilme de dahil..." diyerek açıklama yapıp bugünü işaret ettiği andan beri en az 50 Fenerbahçeli kongre üyesi ile görüştüm. Her yaş ve farklı ekonomik sosyal gruplardan olan bunca isim tek ortak noktada buluşuyordu: "Gideceğim ve ligden çekilme yönünde oy vereceğim.." Bir tane bile farklı yorum duymadım. Neredeyse her Fenerli 2011'den beri süregelen sistematik işkence-ötekileştirme projesinden bıkmış..

        Bugün ligden çekilme kararının çıkmasını beklemiyorum. Ama bir oylama yapılmazsa stada kadar gelecek isme de ayıp olur. Muhakkak oraya çağırdığınız isimlere bir fırsat vermeli ve oylama yapmalısınız. Yetki için değilse de kamuoyunuzun ne düşündüğünü dosta düşmana göstermeniz gerek. Ayrıca kendinizin çağırdığı genel kurul üyelerine bunu borçlusunuz da.. O nedenle bir oylama yapılması şarttır.

        Gelgelelim ligden çekilinmeyeceği neredeyse belli. Yumuşatma çabaları çoktan başladı. Süper Kupa'ya çıkmama ve doğal sonucu olan gelecek yıl kupadan ihraç edilme düşünülebilir. Zaten yayın gelirlerinin azlığı ve dahi deplasman maliyetlerini bile karşılamadığı gerekçesiyle birkaç kulüp kendi istekleri ile Ziraat Türkiye Kupası'na gelecek yıl katılmama fikrindeler. Fenerbahçe'nin de özelde başkanına genelde kulübün kendisine hasmane bir tavır geliştiren medya grubunun yayıncısı olduğu kupaya katılmaması kendisinden bir şey kaybettirmez. Medyaya yansıdığı kadarıyla gördüğümüz gibi fikir eğer Süper Kupa ve Türkiye Kupasından men ise bu yönde bir karar değerlendirilebilir.

        Trabzon deplasmanına gitmemek ve sezona -6 puanla başlamak da bir başka güzel öneri. Bu fikri de oylatabilir yönetim.

        Rams Park'taki maç final maçı halinde olursa, oradaki maça kesin yabancı hakem getirilmesinin şart koşulması, özel güvenlik önlemleri talep edilmesi şartları da oylanabilir.

        Lakin en kötüsü başkanın da dediği gibi "Hiçbir şey yapmamak" olacaktır. Hele hele çağrılan o kadar kişiye uygulanmayacak dahi olsa kararlarını sorup oy kullandırtmamak tarihi hata olur.

        Bugünkü kongre, "Ali Koç bırakacağını söylediği başkanlığı tekrar yapmak için sözünden dönmek için bu kadar insanı topladı" havasına bürünürse sayın başkan emin olsun ki 3 senesini tamamlayamaz. Ama kongre üyelerini çağırıp, çağrıya uygun olarak bu kadar insanın fikirlerini sorup (oylama yöntemi ile) camiasının sesini duyurursa; akabinde de toplantı sonucunda bir aksiyon alırsa zaten başkanlığına devam edecek doğal süreç başlar.