Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik AK Parti'den YSK'nın kararına bir tepki daha!

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, YSK'nın 12 bağımsız milletvekili adayına verdiği veto kararıyla ilgili "Karar tasvip etmiyoruz. BDP'nin mağdur konumuna çekilmesi dikkat çekici" açıklamasında bulundu.

        "YASAKLARA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 kişinin milletvekili adaylıklarına iptal kararına ilişkin olarak, ''Doğru bulmuyorum, yasaklara hiç tahammül etmiyoruz'' dedi.

        Şimşek, AK Parti milletvekili adaylarının tanıtım töreninin ardından gazetecilerin YSK'nın veto kararına ilişkin soruları üzerine, herkesin demokratik bir zeminde yarışması için ne gerekiyorsa yapılmasının zorunluluğuna inandığını söyledi.

        Şimşek, şöyle konuştu: ''İktidara geldiğimizde ne dedik 'yasakları kaldıracağız' dedik, yasakları da bir bir kaldırdık. Bunun hükümetle de bir ilgisi yoktur. YSK kararıdır, inşallah kaldırılır ve herkes adil bir şekilde yarışır.''

        "İTİRAZLAR OLUMLU VE HAYIRLI"

        Devlet Bakanı Faruk Çelik ise Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada ''YSK bünyesinde gerekli itirazlar, gerekli değerlendirmeler yapılıyor, olumlu ve hayırlı, milleti bu konuda rahatlatıcı, bir netice çıkacağını umuyorum'' dedi.

        "İMAJIMIZ AÇISINDAN HOŞ DEĞİL"

        Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bazı milletvekili adaylarıyla ilgili iptal kararını değerlendirerek, ''Bu kararın Türkiye'nin imajı için faydalı olduğuna ben inanmıyorum. Avrupa Parlamentosu'nda, Avrupa Konseyi'nde bu tür kararlar Türkiye için hoş olmayacaktır'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ