Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset Çelik'ten ‘Birkaç Mehmet’ açıklaması

        HABERTURK.COM

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, önceki gün TV HABERTÜRK'e telefonla bağlanarak Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın, "AK Parti, CHP'nin 'Meclis olağanüstü toplansın' çağrısını yeniden değerlendirecek mi?" sorusuna;

        "Bizim ilk günden itibaren tepkimiz aynıdır. Biz bu toplantıya katılmayacağız. Çünkü terörle mücadeleyle ilgili yasal bir alt yapı boşluğu mu var, TBMM toplanıp yeni bir kanun mu çıkaracak?

        Milletvekilleri bununla ilgilenmiyor gibi bir sonuç çıkarılmasın. Bu meclisin içinden çıkan ve bu meclisin denetimine tabi olan bir hükümet işinin başındadır. Gerekli olursa bu meclis toplanmalıdır. Ama PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet'i şehit etti diye, her gün PKK’nın Türkiye’nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz." cevabını vermişti.

        'BİRKAÇ MEHMET' SAVUNMASI

        Hüseyin Çelik, gündeme oturan sözleri için dün akşam katıldığı bir canlı yayın programında açıklama yaptı. Çelik, “Sözlerim çarpıtıldı. Ben gündemi PKK’nın belirlemesine karşı çıktım. Meclis her zaman toplanabilir. İstifa ve özür söz konusu değil. Sözlerimin arkasındayım. Şehitlerin ailelerini rencide edecek bir ifade kullanmadım. Bu sözlerimi çarpıtanlar şeref ve ahlaktan nasibini almayanlardır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ