Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya Esin Övet, Dilara Gönder, Birol Namoğlu, Bu nasıl röportaj fotoğrafı, köşe yazısı
        1

        UNISEX - Esin ÖVET / HT MAGAZİN
        Bir dönem NTV'de spor haberleri sunarken tanıdığım Dilara Gönder'in Gripin'in solisti Birol Namoğlu ile GQ Dergisi'nde yaptığı röportajı görünce uzun bir süre işin içinden çıkamadım. "Acaba kim kiminle röportaj yapıyor" diye uzun bir süre düşündüm. Fotoğraflara bakılırsa Namoğlu, Gönder'le röportaj yapmış!

        2

        Tamam röportajda fotoğraf olur, konsept olur ama bu nedir yahu! Röportaj yapan kişi tamamen sanatçının önüne geçmiş. Bu dergiye ve sanatçıya da büyük saygısızlık bence!

        3

        'KISKANMIŞ' DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİYİM
        Evet kesin diyeceksiniz. Benim bu yazıyı yazdığım için kıskandığımı düşüneceksiniz. En başından söyleyeyim. Kıskanmayı çok isterdim. Hatta hatta “Çok kıskandım, bu röportajı keşke ben yapsaydım. Hatta ve de hatta böyle fotoğraflar çektirseydim” demeyi gerçekten isterdim. Bizim memlekette birileri bir şey yapar. Ardından eleştirilince de ya “Kıskanıyor” ya da “Çekemiyor” yaftasını yapıştırmaya bayılır. O yüzden en son söyleyeceklerimi en başında söyledim.

        4

        Şimdi kelamımı edeyim. Hayır kendime kızıyorum. 20 yıla yakındır bu işi yapıyorum. Sayısız röportaj yaptım. Hiç böyle fotoğraflar çektirmedim. Ne sıradan biriymişim ben. Ne yaratıcılıktan yoksunmuşum. Ve itiraf etmem gerekirse bu tarz röportaj yapanlar çoğaldıkça bu işten soğudum. Dört yıldır da röportaj yapmıyorum. Klasik soru cevap ve tuhaf fotoğraflar. Popo göster ya da popoyu duvara yasla. Uzan, yatağa gir. Omuz aç, dudak büz. Daralıyorum. Birilerinin mesleğimize saygısızlık yaptığını düşünüyorum. Allah aşkına yapmayın. Yaptırmayın. Tamam fotoğraf olur, konsept olur ama bu nedir yahu!!!

        5

        Bakınız şimdi bir dönem NTV’de spor haberleri sunarken tanıdığım Dilara Gönder’in Gripin’in solisti Birol Namoğlu ile GQ dergisinde yaptığı röportajı görünce uzun bir süre işin içinden çıkamadım. “Acaba kim kiminle röportaj yapıyor” diye uzun bir süre düşündüm. Ta ki, giriş yazısını okuyana kadar. Fotoğraflara bakılırsa Birol Namoğlu, Dilara Gönder ile röportaj yapmış. Yani yapsa tam yerinde olacakmış. Ama tam tersi.

        6

        Bu arada röportajı okutturamadı bu fotoğraflar bana. Başkası okumuş mudur onu da bilemem. Yani röportaj yapan kişi tamamen sanatçının önüne geçiyor. Bu hem dergiye hem de sanatçıya büyük saygısızlık bence. Birol Namoğlu da kusuruma bakmasın. Kendisini pek ama pek beğenirim ama olmamış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ