Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Shift Tuşu İşlevi Nedir, Nerede ve Ne İşe Yarar? Klavyede Shift Tuşu Hangisi? - Teknoloji Haberleri

        Shift tuşunun ilk akla gelen özelliği Caps Look tuşuna gerek kalmaksızın, büyük harfleri yazmak için kullanılmasıdır. Bir kelime, büyük harf kullanılarak yazılacağı zaman Shift tuşu işe beraber ilgili tuşa basılırsa, o karakter büyük harf olarak yazılmaktadır. Peki, bu bilinen ve ilk akla gelen özelliği dışında Shift tuşu ne işe yarar? Shift tuşu nerede? İşte, tüm detaylar…

        Shift Tuşu Nedir?

        Shift tuşu, bilgisayar klavyelerinde 2 adet bulunan ve üzerinde bazen yazı, çoğu zamanda yukarıyı gösteren bir ok bulunan komut tuşudur. Tek başına kullanıldığında herhangi bir görev ve özelliği olmayan bu komut tuşu, klavyedeki diğer tuşlarla birlikte kullanıldığında farklı özellik ve görevlere sahip olabilmektedir.

        REKLAM

        Klavyede Shift Tuşu Hangisi?

        Konuya ilgi duyan insanların cevabını en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi de Shift tuşu nerede sorusudur. Bilgisayar klavyelerinde 2 tane bulunan Shift tuşları; klavyelerin sağ ve sol altında yer almaktadır. Klavyelerin sol alt kısmında yer alan Shift tuşu, Ctrl ve Fn tuşlarının üzerine yer alırken; sağ altta yer alan Shift tuşu ise, klavyelerin sağında yer alan Ctrl tuşu veya yön tuşlarının üzerinde konumlanmıştır.

        Bilgisayar kullanıcıları tarafından sebebi merak edilen hususlardan bir tanesi de klavyeler üzerinde neden iki tane Shift tuşu olduğudur. Bunun sebebi, kullanım kolaylığıdır. Özellikle on parmak kullanılarak yazılan yazılarda, sağ elle yazılan harfler için sağ tarafta bulunan Shift tuşu; sol elle yazılan harfler için ise sol tarafta bulunan Shift tuşu kullanılır.

        Shift Tuşu Ne İşe Yarar?

        REKLAM
        REKLAM
        • Windows tuşu + Shift + Yukarı ok tuşu: Genişliği koruyarak etkin pencereyi ekranın en üstüne kadar büyütür.
        • Windows tuşu + Shift + S: Ekran görüntüsü oluşturur.
        • Ctrl + Shift + Esc: Görev Yöneticisi aracını çalıştırır.
        • Windows tuşu + Shift + Aşağı ok tuşu: Etkin pencereyi görev çubuğundaki bir simge olarak küçültür.
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ