Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dailymotion'dan beklenen karar! Son dakika haberleri - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Dailymotion'ın da Türkiye'ye temsilci atadığını bildirdi.

        Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarından Dailymotion'ın da Türkiye'ye temsilci atadığını belirterek, "Henüz temsilci atamayan sosyal ağlardan da en kısa zamanda aynı adımı bekliyoruz." ifadesini kullandı.

        Böylece vatandaşların sosyal ağlarda karşılaştıkları olumsuzluklarda muhatap bulabileceğine dikkati çeken Sayan, taklit hesap, dolandırıcılık, zorbalık gibi durumlarda şikayetlere daha kolay çözüm bulunabileceğinin altını çizdi.

        Daha önce VK, YouTube ve Tiktok tarafından Türkiye'ye temsilci atandığına yönelik açıklamalar yapılmıştı. Twitter, Periscope/Scope, Facebook, İnstagram ve Linkedin ise henüz atama yapmadı.

         Sosyal ağlara reklam yasağı
        Sosyal ağlara reklam yasağı Haberi Görüntüle

        Türkiye'de, temsilci belirlemeyen sosyal ağ sağlayıcıları için üçüncü yaptırım son tarih 19 Ocak 2021. Temsilci atamayan sosyal medya şirketlerine daha önce ikinci kez para cezası uygulanmıştı. 19 Ocak'tan sonra ise söz konusu şirketlerin Türkiye'den reklam almasına izin verilmeyecek. Reklam yasağının ardından 3 ay içerisinde yükümlülükler yerine getirilmezse ilgili şirketlerin internet bant genişliği yüzde 50 daraltılacak

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ