Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Brezilya scolari sorumlu benim, scolari almanya maçı açıklama, scolari 7-1 açıklama - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Scolari, "Sonuç nedeniyle taraftarlarımızdan özür dilerim. Bu yenilgiye rağmen bizi destekledikleri için teşekkür ederim" dedi.

        "Tarihi" yenilginin sorumluğunu üstlenen Brezilyalı teknik adam, "Bu felaket sonucun sorumlusu benim. Her şey seçimlerim yüzünden oldu. Sorumluluk da benim" değerlendirmesinde bulundu.

        Karşılaşmanın sonucuyla oyuncularının sahadaki performansı arasında büyük farklılık olduğunu savunan Scolari, "Maçta kontrolü kaybettik. Normal bir durum değil ama futbolda bu da oluyor" diye konuştu.

        Brezilyalı teknik adam, istifa kararı alıp almayacağı yönünde ise bir açıklamada bulunmadı.

        Bu sonuçla Brezilya, 12 yıl aranın ardından evinde ilk kez yenildi ve Dünya Kupası yarı finallerinde ilk kez bir takım kalesinde 7 gol gördü. Daha önce turnuva tarihinde yarı finallerde alınan en farklı skor, 1954'te Batı Almanya'nın Avusturya'yı 6-1 yendiği maç olmuştu.

        DAVID LUIZ: BİZDEN DAHA İYİLERDİ

        Brezilya Milli Takımı'nın yıldızı David Luiz, Almanya karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Yarı finalde 7-1'lik yenilgi yaşayan Brezilya'nın savunma oyuncusu Luiz, skor nedeniyle taraftarlardan özür dilediklerini dile getirdi.

        Maçtan sonra gözyaşlarına hakim olamayan yıldız isim, "Herkesten, tüm Brezilya halkından özür diliyoruz. Biz sadece insanları eğlendirmek istedik. Brezilyalıları mutlu etmenin ne kadar önemli olduğunu biliyorduk, en azından futbolda" ifadelerini kullandı.

        Almanya'nın daha iyi olduğunu kabul eden Luiz, "Onlar bizden daha iyiydi. Daha iyi hazırlanmışlar. Daha iyi oynadılar. Çok üzücü bir gün ama bundan öğreneceklerimiz var" şeklinde konuştu.

        ALMANYA CEPHESİ

        JOACHIM LOW: BU SKORU BEKLEMİYORDUK

        Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 7-1 kazandıkları Brezilya karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Yarı finalde Brezilya'yı 7 gollü zaferle safdışı bırakan Almanya'nın teknik direktörü Löw, bu galibiyet sonrasında alçakgönüllü olmaları gerektiğini dile getirdi.

        Tecrübeli çalıştırıcı, "Brezilyalı oyuncuların, bay Scolari'nin ve Brezilya taraftarının ne hissettiğini, 2006 yarı finalinde oynadığımız İtalya maçı nedeniyle anlayabiliyorum. Bu yüzden alçakgönüllü ve ılımlı şekilde sonraki maça hazırlanmalıyız" dedi.

        Galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyleyen Löw, "Harika duygular yaşıyoruz. Kazandık. Finale gitmeyi başardık. Tutkulu Brezilyalıları aşabileceğimizi, kapasitemizi ortaya koyarsak kazanabileceğimizi biliyorduk" ifadelerini kullandı.

        Sonucun sürpriz olduğunu söyleyen Löw, "Ama bu skoru beklediğimizi söyleyemem. Şansları iyi değerlendirdik ve gol yedikleri nedeniyle oluşan baskıyı iyi kullandık" şeklinde konuştu.

        Öte yandan Dünya Kupası'nın en golcü oyuncusu ünvanını elde eden Klose hakkında konuşan Löw, "Bunun bizim için anlamı çok önemli. Onun ve takım adına harika bir şey" yorumunda bulundu.

        THOMAS MULLER: ÇILGIN BİR SONUÇ

        Maçın yıldız futbolcularından Thomas Müller ise 7-1 lik skorun beklenilen bir skor olmadığını sonucun ''çılgın bir sonuç'' olduğunu ifade etti.

        Maçta hızlı top kazanıp bunları değerlendiren taraf olduklarını dile getiren Müller, ''Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama bu burda kaldı. Diğer maça bakacağız, kaliteli bir takımız. Kupayı almak istiyoruz'' dedi.

        TONI KROOS: MAÇTAN ÖNCE 7-1 KAZANACAĞIMI SÖYLEYEBİLİRDİM

        Kritik maçta 2 gol ve FIFA tarafından maçın oyuncusu seçilen Toni Kroos, "Bu etkileyici bir performanstı. Benim gördüğüm en iyi Almanya takım performansı" diyerek tarihi galibiyetlerini değerlendirdi.

        Maça iyi başladıklarını söyleyen Kroos, "Maçın başında Brezilya'nın kararsız ve tereddütlü futbolunu avantaja çevirmeyi başardık" diyerek galibiyetlerini anlattı.

        İddialı bir açıklama yapan başarılı futbolcu, "İlk golü attık ve gerisi geldi. Birileri bizim 7-1 kazanacağımızı söylese eminim onlar inanmazdı. Ama ben bunu söyleyebilirdim" dedi.

        Şampiyon olmaya geldiklerini belirten Kroos, "Buraya dünya şampiyonu olmaya geldik. Mutluyuz ve turu geçtiğimiz için rahatladık. Ama hala bir maçımız daha var. Dünya Kupası'nı yarı finalde kazanınca vermiyorlar" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ