Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıda şok gelişme! - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK Haber Merkezi / Kenan TAŞKIN-Enis YILDIRIM/ TRABZON

        Fenerbahçe futbol takımı, önceki gece 5-1 yendikleri Çaykur Rizespor maçı sonrasında İstanbul’a dönmek üzere Trabzon Havalimanı’na gitmek için yola çıktı. Karadeniz Sahil Yolu’nda Fenerbahçe otobüsüne, Trabzon’un Sürmene İlçesi Balıklı Mahallesi’nde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 çocuk babası olan otobüs şoförü Ufuk Kıran (35) yaralandı. Yüzünden vurulan Kıran’ın başı direksiyona düştü. Yanına koşan kulübün güvenlikten sorumlu şefi Serdar Kılıç, şoföre direksiyonu bırakmamasını söyledi. Kıran direksiyonu bırakmadı ve aracın kontrolden çıkmasını önledi. Kılıç da frene basarak aracı durdurmayı başardı.

        TERÖRLE MÜCADELEDEN ÖZEL EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

        Olayın ardından polis, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Ekiplerin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalara jandarma da destek verdi. Otobüse yönelik silahlı saldırının ormanlık alandan yapıldığı belirlendi. Bölgedeki incelemelerde olay yerine 100 metre uzaklıkta dere kenarında saldırıda kullanıldığı sanılan ruhsatsız, çift kırma ve seri numarası olmayan av tüfeği ile başka bir yerde av tüfeği fişeğine ait kartuş bulundu. Ormanlık alana çıkan yol kenarındaki bir ağacın dallarında av tüfeğine ait saçma izi tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Emrullah Gölcük, İçişleri Bakanı’nın talimatıyla olayı aydınlatmak için özel bir ekiple Trabzon’a gönderildi.

        CEP TELEFONLARININ HTS KAYITLARI İNCELENECEK

        Saldırı için ormanlık alanda gizlenildiğini tespit eden polis, baz istasyonundan yola çıkarak HTS kayıtlarını talep etti. Olayın yaşandığı saatlerde bölgeye giriş çıkış yapan tüm telefon numaraları incelenecek. Olayla ilgili otobüsün önünde ve arkasında polis eskortu bulunduğu belirtilirken, arkadan gelen polis aracından saldırıya ilişkin görüntü çekildiği, görüntülerde 2 el silah sesi duyulduğu kaydedildi.

        SİYASİLER OLAYI KINADI

        CUMHURBAŞKANI BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse saldırı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yetkililerin, Erdoğan’a olayla ilgili bilgi verdikleri, hadiseye ilişkin tüm bilgi ve iddiaları titizlikle değerlendirdiklerini ifade ettikleri öğrenildi.

        DAVUTOĞLU: FAİLLER YAKALANACAK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Spor camiasına ve Fenerbahçe’ye geçmiş olsun. Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınıyorum. Tüm spor camiasına ve Fenerbahçe’ye geçmiş olsun. Faillerin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesi için tüm çalışmalar sürmektedir” dedi.

        KILIÇDAROĞLU: ALÇAKÇA

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı esefle kınadı ve ‘alçakça’ olarak nitelendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine, futbolcularına ve taraftarlarına da geçmiş

        ÇİÇEK’TEN GEÇMİŞ OLSUN

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a geçmiş olsun telgrafı gönderdi. Çiçek telgrafında, “Futbola kan ve şiddeti karıştırmak isteyen kendini bilmeyenlerin futbol camiasından ayrı kalması gerektiğine inanıyorum” dedi.

        İÇİŞLERİ BAKANI: DELİLLER ELİMİZDE

        İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili suç delillerinin önemli bir kısmının ellerinde olduğunu ancak failin henüz yakalanmadığını bildirdi. Öztürk, İçişleri Bakanlığı’ndaki basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Saat 22.20’de saldırının olduğunu belirten Öztürk, “Gerçekten sonuçları itibarıyla çok olumsuz olabilecek bir saldırı, olabilecek en az ama önemli bir hasarla atlatılmıştır” dedi. Saldırının yerel bir seyahat firmasının şoförünün yönetimindeki otobüse yapıldığı bilgisini paylaşan Bakan Öztürk, şoförün Rize doğumlu 35 yaşındaki Ufuk Kıran olduğunu söyledi. Öztürk, şöyle konuştu: “Şu an itibarıyla elimizdeki verilere göre bir av fişeğinin boş kovanı ve yaklaşık 100-150 metre uzaklıkta dere içerisinde bulunmuş el yapımı olduğu değerlendirilen seri numarası olmayan bir tüfek elimizde var. Bu kişi veya kişilerin, henüz kaç kişi olduklarını bilmiyoruz, bulundukları yeri de aşağı yukarı arkadaşlarımız tespit etmiş. Trabzon Emniyeti çok ciddi çalışmalar içinde. Ayrıca bununla yetinmeyerek Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de bir araştırma, soruşturma, inceleme ekibi gönderilmiştir. En kısa zamanda failin bulunacağına inanıyoruz. Liglerin ertelenmesini gerektirecek bir durum söz konusu değil.”

        2 KİŞİYE TWIT GÖZALTISI

        Öte yandan Twitter hesabından, “Fenerbahçelileri Trabzon Havaalanı’na, yol güzergâhına bekliyoruz. Biz nöbetteyiz. Havaalanına giremeyeceksiniz. Burası Trabzon” twit’ini paylaşan Araklı İlçesi’nde ikamet eden M.D. (25), profil fotoğrafında yanında bulunan arkadaşı K.K. (22) ile gözaltına alındı. 2 şüpheli sorgularının ardından serbest kaldı.

        ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI İLKER BAŞBUĞ: KAOS MU YARATILMAK İSTENİYOR?

        İlker Başbuğ, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya ilişkin, “İstemeden insanın aklına şu soru geliyor, Türkiye bir seçim sürecine girmiş, sanki birileri bu süreçte kaos ortamı mı yaratmak istiyor?” dedi. Edirne’de bir alışveriş merkezinde, kitabının imza gününe katılan Başbuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Gerçekten geçtiğimiz hafta içerisinde Türk milletini derinden üzen bazı olaylarla karşı karşıya geldik. Bir elektrik kesintisi oldu. Daha ne oldu, ne oluyor anlamadan İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda menfur bir cinayet işlendi. Değerli bir savcımız şehit edildi. Bu olay hepimizi derinden yaraladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bir saldırı oldu” ifadesini kullandı. Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya da değinen Başbuğ, saldırının planlanmış olabileceği yorumunda bulundu. Başbuğ şöyle konuştu: “Kimsenin hayal edemeyeceği, beklemeyeceği bir vahşetle karşılaştık. Saldırı planlanmış gibi gözüküyor, saldırının yapıldığı yer gerçekten kritik bir yer. Türkiye’yi çok çok çok üzecek facianın eşiğinden dönüldü.”

        SİLAHLA İLGİLİ GÖRÜŞLER

        Eski Emniyet Müdürü Feramuz Erdin: Silahı kimin yaptığı tespit edilir

        “Seri numarası olmayan, el yapımı silahlar, daha çok terör dışındaki suç tiplerinde kullanılır... Silahın yapım tekniğine bakılarak hangi usta tarafından yapıldığı kolayca anlaşılır. Ele geçirilen silahın hangi bölgede, kim tarafından yapıldığı ve kime sattığının tespiti yapılabilir. Eğer ele geçirilen silahın seri numarası silinmişse de pek fark etmez. Çünkü seri numaraları belirli bir basınçla demire işlendiği için ne kadar silinse bile o silahın seri numarası Polis Kriminal Laboratuvarı’nda kolayca tespit edilir.”

        Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin: Adiyen suçlu kişiler de kullanabilir

        “Şikeyle tahrik edilmiş spor taraftarı var. Hem Trabzon hem Fenerbahçe cephesinde gerilim var. Bu olay sonrasında karşılıklı saldırılar olabilirdi. Sıra dışı olaylar oluyor. Savcının şehit edilmesi ve AK Parti’ye saldırı. Bunun şiddet ortamını körüklemek için yapıldığını düşünüyorum. Taşeron işler sadece terör örgütlerine yaptırılmaz. Tetiği çeken taşeron olduğunu bilmeyebilir. Tüfeği adiyen suçlu kişiler de kullanabilir. Otobüse ateş eden kişi şoförü hedef almış. Silahı tinerci de kullanabilir. Örgüt işi olup olmadığını anlamak için daha erken.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ