Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı sonrası yöneticilerden ilk açıklama - Fenerbahçe Haberleri

        Türkiye’yi ayağa kaldıran saldırının dehşeti, Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’nun sözlerinde gizliydi... Uslu hedefin şoförü yaralayıp, takım otobüsünün şarampole yuvarlanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

        Uslu şöyle konuştu:

        "HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

        "Rize’ye gitmişiz, iyi ağırlamışlar, evimize gidiyoruz. Neyin intikamını bu? Yasa yalnız iki passolig çıkarmakla düzelmez. Herkesin aklını başına getirmesi lazım. Kupayı alacağız, 3 Temmuz, hep böyle. Türkiye zor günlerden geçiyor. Artık susmayız. 3-4 yıldır bu konulara girmedik. Saldırı şoförü öldürmeye veya yaralamaya yönelik. Viyadükten geçiyor otobüs. Parçalansın, oyuncular ölsün istiyorlar."

        "Güvenlik olmasa, cumba gitti çocuklar. 5 tane kurşun mu taş mı, ne var. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes posta atarak buralara gelindi. Herkes külhanbeyliği bıraksın. Failler bir an önce bulunsun."

        "BUGÜNE KADAR HEP SUSTUK"

        "Doktorumuz şoförün burnunu kapatmış, kan ağzından gelmiş. Ağzını kapatmış, bu sefer kan burnundan gelmiş. Yerler kan içinde. İnşallah düzelir. Biz bugüne kadar hep sustuk, artık susmayız. Yeter artık. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes konuştuğu için buralara geldi bu konu. Biz Trabzon'a her geldiğimizde tarlalardan gittik sesimizi çıkarmadık. O yasa Passolig'le düzelmez."

        "BENCE ÇOK BÜYÜK BİR PROVOKASYON"

        "Bakın bir daha söylüyorum; o yasa yalnız Passolig'le hallolmaz. Yalnız idarecileri eleştirerek de olmaz. Bundan sonra herkes kendine bakacak. Yasayı uygulamaları lazım. Uygulamazsanız bugünlere gelirsiniz işte. Tedbir alacaksınız. Bence çok büyük provokasyon. İnşallah altından başka büyük şeyler çıkmaz. 5 kilometre evvel ben 'bundan sonra tehlikeli' dedim. Ben sade vatandaş olarak bunu biliyorsam, polis bilmiyor mu? Emniyet bilmiyor mu? Kupa maçında nasıldı? Polis vardı. Niye şimdi yok? O zaman bakmak lazım. Bu işle ilgilenmek lazım. Sayın Başbakan da herhalde bu işlere bakıyordur şimdi. Biz 3 Temmuz'dan bu yana nasıl dimdik ayaktaysak, biz hiçbir zaman polis işine, siyasete girmeyiz. Bu işlere sokmaya çalışanlar da var, biz girmeyiz. Kesinlikle dimdik ayaktayız, biz spor yapıyoruz."

        "SPORLA İLGİSİNİ SANMIYORUM"

        Bu arada Vali Abdil Celil Öz’le de kameralar önünde konuşan Uslu, "Sürekli biz buralara gelip giden bir takımız. 16 yıldır buralardayız yeni değiliz. Çok havaalanlarına geldik biz biliyoruz. Bu Trabzon'un ve spor işleri ile ilgili olduğunu sanmıyorum bu olay ciddi bir olay" ” dedi.

        "BU BİR VAHŞET"

        Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu, futbol takımlarını taşıyan otobüse Rize-Trabzon yolunda yapılan saldırıyla ilgili olarak "Bu bir vahşet, bu bir son nokta. Taşı falan geçtik, silah var" dedi.

        FBTV'ye açıklamada bulunan Ekşioğlu, saldırı nedeniyle otobüs şoförünün yaralandığını belirterek, "Öncelikle dualarımız şoför arkadaşlarımızla. İnşallah hafif atlatır, oradan gelecek haberi bekliyoruz ama Allah korudu hepimizi. Söyleyebilecek hiçbir şey yok. Bu bir vahşet. Bunu körükleyenler ve kaşıyanlar utansın. Bu bir vahşet, bu bir son nokta. Otobüsü gördünüz. Silah vardı, silahtan bahsediyoruz. Taşı falan geçtik, silah var. Söylenebilecek hiçbir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ