Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'den Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırı hakkında açıklama - Trabzonspor Haberleri

        Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe otobüsüne bu akşam Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon'un Sürmene ilçesinde düzenlenen saldırı ile ilgili iki farklı açıklama yaptı.

        Abdil Celil Öz, yaptığı ilk açıklamada, saldırının ilk belirlemelere göre taşla yapıldığını söyledi.

        Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile Trabzon Havalimanı'nda görüşen Vali Abdil Celil Öz, kendilerine "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak "Saldırıyla ilgili ilk intiba olarak farklı söylentiler var. ilk intiba; şoförün yarasının taştan kaynaklandığı yönünde. Olay yeri inceleme ekipleri şu anda olay yerinde. Bakacağız, inceleyeceğiz takip ediyoruz. Bir takım söylentiler var hepsini bakacağız, sonucunu takip edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız aradılar, onlar da takip ediyorlar. Hepimiz takip edeceğiz" dedi.

        Her zamanki güvenlik tedbirlerini aldıklarını ifade eden Öz "Yol boyunca bütün üst geçitlerde viyadüklerde önlem aldık. Polis ve jandarmada gerekli tedbirler var. Kendini bilmez birisi bunu binadan mı attı arabadan mı attı böyle bir şey yaşandı bilmiyorum. İnşallah bunun faillerini bulacağız yakalayacağız" diye konuştu.

        İKİNCİ AÇIKLAMA GELDİ: SİLAH GİBİ GÖRÜNÜYOR

        Trabzon Valisi Abdil Celil Öz daha sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik saldırıya ilişkin, "Son durum silah gibi gözüküyor. Çok net bir şey söylemek erken ama bir tüfekle atılan bir tür mermi gibi gözüküyor. Bulgular öyle görünüyor" dedi.

        Öz, şoförün hastanedeki tedavisinin sürdüğünü anlatarak, "Hayati fonksiyonları iyi gözüküyor müdahale ediliyor" diye konuştu.

        Şu an için çok net bir şey söylemenin erken olduğunu dile getiren Öz, "Son durum silah gibi gözüküyor. Çok net bir şey söylemek erken ama bir tüfekle atılan bir tür mermi gibi gözüküyor. Bulgular öyle görünüyor" ifadesini kullandı.

        VALİ'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA GELDİ

        Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaralanan şoför Ufuk Kıran’ın durumu hakkında bilgi almak için geldiği KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Öz, şunları söyledi:

        “İstenmeyen bir olay yaşandı. Olay yerindeki ilk bulgular bir taşla müdahaleyi gösteriyordu. Çünkü otobüsün durduğu bölgede taşlar bulundu. Otobüsteki camların kırılma şekliyle taştan kırılma gibi gözüküyordu ancak; daha sonra olay yeri inceleme ekibinin intikalinden sonra yapılan incelemede ve şoförün buraya gelip tomografiyle yapılan detaylı incelemesinden sonra kafasında bir metal parçasının bulunduğu, bunun bir çekirdek veya saçma olabileceği yönünde bir bulgu var. Şoförün şu anda kanamasının durdurulup, cerrahi müdahale yapılması için doktorlarımız bekliyor. Olay yerinde de ilk bulgulara göre direksiyonun görünmeyen bir bölgesinde benzer bir izin bulunduğu yönünde tespitler var. Şu anki bulgular bir silahlı yaralama şeklinde gözüküyor. Ekiplerimiz gerekli incelemeleri yapıyorlar. İnşallah şoförümüz en kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır. Olayın failleriyle ilgili tüm güvenlik güçlerimiz geniş bir çalışma yapıyor. İnşallah olayı en kısa zamanda çözeriz. Olayla ilgili farklı bölgelerde görgü tanıkları var. Karşı şeritten bir araç veya karşı yoldan birileri tarafından olayın yapıldığına dair bulgular var.”

        Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü de yaralanan Fenerbahçe takım otobüsü şoförü hakkında açıklama yaptı. Başhekim; "Yaralanan hastanın yüz kemiği üzerinde sol tarafta bir kurşun giriş yeri var. Onun hemen altında da iç kemikte bir metal parçası var. Hastamızın durumu stabil" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ