Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tarihin en sıra dışı "Yok artık" dedirten 10 güzellik yöntemi!
        1

        1. BELLADONA İLE KÖRLÜK

        İtalya'da Rönesans döneminde büyük göz bebekleri güzel kadınların sahip olduğu bir özellikti. Kadınlar bunu elde etmek için Belladonna adı verilen zehirli bitkiyi gözlerine dökerdi. Belladona, kişileri kör etme, bulanık görme ve kalp atışlarını hızlandırma gibi yan etkilere sahip.

        2

        2. TÜBERKÜLOZ GÜZELLİĞİ

        Tüberküloz, halk arasında bilinen adıyla verem hastalığı, Viktorya döneminde en uç güzellik trendlerinden birisi olarak kullanıldı. Kadınlar solgun ten, kırmızı dudaklar ve ince bel dahil olmak üzere bu hastalığın neden olduğu görünüme hayran duyardı.

        3

        3. BAĞIRSAK KURDU

        1900'lerin başlarında kadınlar zayıflamak için bağırsak kurdu yerdi. Tenya da denilen kurtlar, daha küçükken bir hapın içerisine konur ve tüketilirdi. Arkasındaki mantık ise tenyaların bağırsakta büyüyerek besinleri yemesi ve bu şekilde kilo vermektir. Kişi hedefine ulaşınca da antiparazitik hapı içerek tenyalardan kurtuldu. Bununla beraber tenyalar bağırsak içerisinde 9 metreye kadar büyüyebilir ve epilepsi, bunama gibi yan etkilere neden olabilir, bu nedenle çok tehlikelidir.

        4

        4. KEÇİ KILINDAN TEK KAŞ

        Antik Yunan'da yaşayan insanlar tek kaşlı kadınları çekici bulurdu. Hatta doğal olarak tek kaş olamayan kadınlar bu görünüme sahip olmak için keçi kıllarını ağaç reçinesi ile birbirine yapıştırıp kaşlarının ortasına eklerdi.

        5

        5. MİNİK AYAKLAR

        Altın Lotus olarak bilinen bu akım, Çin'de on üçüncü yüzyılda ortaya çıktı. O zamanlar en beğenilen kadınlar küçük ayaklıydı. Kadınlar çok küçük yaşlardan itibaren ayak parmaklarını aşağıya doğru bağlardı, oldukça acılı bir işlemdi.

        6

        6. SİYAH DİŞLER

        Vietnam'da siyah dişler bir zamanlar güzellik için kullanılırdı ve kötü enerjiden koruduğuna inanılırdı. Ancak bu görünüme ulaşmak kolay değildi. Kız çocukları daha 13 yaşında iken dişleri siyahlaştırılmaya çalışılırdı.

        7

        7. KAŞSIZ, GENİŞ ALIN

        Kraliçe I. Elizabeth zekanın sembolü olarak geniş alın trendini kullanırdı. Bu dönemde kadınlar kaşsız ve büyük alınları ile çok çekici bulunurdu. Bu görünüme kavuşmak için ceviz yağı, amonyak ve sirkeye batırılan bandajlar kullanılırdı.

        8

        8. GAMZE MAKİNESİ

        Gamze tarih boyunca hep bir güzellik algısı olarak görüldü. Artık ameliyatla bile gamze yapılıyor. Bu ameliyattan önce 1936'da Isabella Gilbert, oldukça farklı bir makine icat etti, bu makine ile gamze oluşturabildiğini iddia etti.

        9

        9. GÜVERCİN DIŞKISI

        Kelliği yenmek için eski Yunanlılar, kimyon, güvercin pisliği, yaban turbu ve ısırgan otu ile macun yaparak kafalarına sürerdi.

        10

        10. TEHLİKELİ KİMYASALLAR İLE GÖZ MAKYAJI

        Eski Mısırlılar cesur ve renkli göz makyajları ile tanınırlar. O dönemlerde ağır metallerden makyaj malzemeleri yapılıyordu. Bunlar arasında yeşil bakır cevheri, kurşun sülfür ve kurşun bazlı sürmeler bulunuyordu.

        Kaynak: Bright Side

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ