Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Türkiye'de 29 yıl önce ilk cep telefonu şebekesi hizmete girdi - Teknoloji Haberleri

        Depremin ardından telekomünikasyon, en çok konuşulan sektörler arasında yer almayı sürdürüyor.

        29 yıl önce bugün ilk hizmete girdiğinde kısa mesaj ve cep telefonu görüşmesi ve veri aktarımı gibi imkânlarla gelişen teknoloji zamanla bambaşka noktalara geldi, bugün geldiğimiz aşamada kilometrelerce ötedeki bir tanıdığımızla görüntülü konuşmak basit olarak adlandırılıyor.

         Sesimizi duyan var mı?
        Sesimizi duyan var mı? Haberi Görüntüle

        Ancak buna rağmen deprem sonrası iletişim sorunu en büyük eleştiri noktası olarak kaldı. Elimizdeki telefonlar 29 yıl öncesine göre çok gelişmiş, üstün özellikleri ile hayat dahi kurtarabilir seviyelere gelse de, hizmet veren operatörlerin yetersizliği, bu gelişimi kullanmamızın önündeki engel olarak kaldı.

        REKLAM

        İLK GÖRÜŞMEYİ 9. CUMHURBAŞKANI YAPMIŞTI

        22 Şubat 1994'te cep telefonu şebekesi ile tanıştı. İlk görüşme, 23 Şubat tarihinde dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile dönemin Başbakanı Tansu Çiller arasında gerçekleşti. Araç telefonlarının kullanılmaya başlandığı 1991'de 1G teknolojisi, 1993’te İnternet, 23 Şubat 1994'te ise cep telefonu hayatımıza girdi. 2G teknolojisiyle birlikte kullanıcıya cep telefonu görüşmesi, kısa mesaj (SMS) ve veri aktarımı gibi imkanlar sunuldu. Türkiyede ilk GSM operatörü Turkcell olurken, bunu 2 ay sonra Telsim takip etti. Türkiyede ilk GSM operatörü Turkcell olurken, bunu 2 ay sonra (Daha sonra Vodafone olan) Telsim takip etti.

         Depremin internet faturası!
        Depremin internet faturası! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ