Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Twitter, dünya liderlerine ayrıcalık tanıma sebebini açıkladı - Teknoloji Haberleri

        ABD Başkanı Trump'ın tweet'lerinin sosyal ağın kurallarına uygun olmadığını ve hesabının kapatılması gerektiğini düşünen kullanıcılara Twitter'dan yanıt geldi.

        Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a Twitter üzerinden verdiği nükleer gözdağı üzerine harekete geçen kullanıcılar, şirketin San Francisco'daki ofisine projeksiyon yansıtacak kadar ileri gitmişlerdi.

        REKLAM

        Tepkiler üzerine resmi blog'u üzerinden bir açıklama yapan Twitter, ABD Başkanı'nın Twitter hesabının neden kapatılmadığını şöyle izah etti: "Bir dünya liderini tartışmalı tweet'leri yüzünden Twitter'dan atmak ya da tweet'lerini silmek, insanların bilmesi ve tartışması gereken önemli bilgileri de ortadan kaldırır."

        Kimi kullanıcılar Twitter'ı ABD Başkanı Trump'ı kullanmakla ve artık eskisi kadar popüler olmayan sosyal ağı gündemde kalmaya çalışmakla suçlamıştı. Bu konuya da değinen Twitter, "Kimsenin hesabı Twitter'ın büyümesini ya da verdiğimiz kararları etkilemiyor. Kamu menfaatini gözeterek bağımsız kalmak için sıkı çalışıyor."

        Kimi kullanıcılar Twitter'ın açıklamasına hak verirken, kimileri ise ayrımcılığa dikkat çekti. Örneğin bir kullanıcı haklı olarak, "Trump'ın gönderdiği tweet'lerin yarısını ben paylaşsaydım çoktan hesabım kapatılmıştı" diyor.

        Daha önce Türk asıllı bir Twitter çalışanı, işteki son gününde ABD Başkanı Trump'ın hesabını kapatmış, şirket bu olayın basit bir yanlışlık olduğu açıklamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ