Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi Emekli promosyon oranı belli oldu! Emekli promosyon miktarı ne kadar oldu, ne zaman verilecek?

        Emekli promosyonu ne kadar olacak, ne zaman verilecek, soruları sonuçlandı emeklinin alacağı promosyon miktarı belli oldu. Ziraat Bankası'nın emeklilere promosyon ödemesi miktarları belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokole göre 1.500 TL'ye kadar emekli aylığı alanlara 500 TL, 1.500 TL ila 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625 TL, 2.500 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapacak. 

        EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR ZAMLANDI?

        Ziraat Bankası ve SGK arasında imzalanan protokol için düzenlenen törende konuşan SGK Başkanvekili İsmail Yılmaz "Böylece promosyon ödemelerinde bir önceki döneme göre yüzde 66 oranında artış sağlamış olduk" dedi. 

        2017 yılında SGK ile bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere ilk defa 3 yıllık süre için promosyon ödemesi sağlandığını hatırlatan Yılmaz "Bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 12 Milyon emekli ve hak sahibine 4,6 Milyar TL tutarında ödeme yapılmıştır. Emeklilerimizin banka promosyonu ödenmesine ilişkin 3 yıllık sürenin dolması nedeniyle, Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendinin talimatlarıyla yürütmekte olduğumuz 2020-2023 dönemi promosyon ödemelerine yönelik çalışmalarımızı bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktayız" dedi.

        BAKMADAN GEÇME