Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Bu kış yaz gelmeden selülitten kurtulun

        Selülitlerin vücuda yerleşmesi lakin kurtulmak ise adeta bir ölüm...

        İşte selülitten kurtulma yolları;

        1- Selülit ve beslenme :

        Sadece vücut hormonları selülite neden olmaz, yedikleriniz ve içtikleriniz de o kadar selülite neden olur.

        Selülit vücuttaki diğer yağlar kadar kolay eriyen bir yağ dokusu olmadığı için selülitler için özel diyetler hazırlanmaktadır. Selülit yapan gıdalar, gazlı içecekler, meşrubatlar, yapay tatlandırıcı içeren besinler, fast food tarzı yiyecekler, cips, fazla kafein veya alkol tüketimi, şeker, kızartma gibi fazla yağlı yiyeceklerdir.

        2- Selülit ile ilgili beslenme önerileri:

        Peki selülitten korunmak ve hatta kurtulmak için beslenmemizde nelere dikkat etmeliyiz? Bol sebze ve meyve tüketimi ile sık su içmek listenin ilk sırasındakiler. Pek çok meyvenin içinde şeker olduğuna göre aslında meyve tüketimi konusuna da dikkat etmek gerekiyor. Akşam yemeğinden sonra incir, üzüm gibi çok tatlı meyveleri tüketmemek gerekiyor. Özellikle koyu renkli olan sebze ve meyveleri tüketmek en güzeliymiş, ıspanak, kırmızı greyfurt, brokoli, biber, domates.. Günlük yağ ve tuz tüketimini kontrol altına almak da önemli, yarım yağlı ve yağsız olan türlere yönelmek gerekiyor. Selülit ile mücadele ederken vücuttaki ödemi atabilmek, vücudu arındırabilmek çok önemlidir. Bunun için sabah kalkar kalkmaz ve akşam yatmadan önce ılık su içine limon sıkıp içmeniz selülitlerle olan savaşınıza bir adım önde başlamanız demektir.

        3-Selülit ve spor :

        Hareketsiz ve miskin iseniz bir çok hastalığa davetiye çıkarıyorsunuz demektir. Alışveriş yapmak, AVM'leri dolaşmak, evi temizlemek malesef spordan sayılmıyor. Selülitinde en büyük devası spor... Söz konusu olan bacaklardaki selülitse, tempolu yürüyüş, merdiven çıkmak, bisiklete binmek veya yüzmek en güzel spor türleridir. Vaktiniz yoksa bir spor salonuna gidebilecek kadar o halde günde bir saat yürüyüş ve evde yapacağınız minimal egzersizler bacaklarınızdaki selülitlerden kurtulmanıza yardım edecektir.

        4-Selülit ve masaj :

        Masaj, gerçek bir dokunuştur. Doğru kişi ve doğru programla bir çok hastalığın tedavisinde bu yönetem kullanılabilir. Selülit tedavisinde de sıkça kullanılan bir tedavi yöntemidir. Çünkü masaj, ödemin çözülmesini, kan dolaşımının arttırarak düzenlenmesine, yap dokularının hareketlenerek enerjiye dönüşmesine yardım eder. Duşa girildiği zaman lif kullanarak bacaklara veya selülitli olan bölgeye masaj yapılabileceği gibi, peeling etkisi göstermesi, kan dolaşımını hızlandırması için vücut fırçası ile de masaj yapılabilir. Lavanta yağı, susam yağı, biberiye gibi doğal yağlar selülit tedavisi için en çok tercih edilenler içerisindedir.

        5- Selülit tedavisi için doğal yöntemler :

        Ne yaptıysanız kurtulamadınız mı bu illetten? O halde doğal yöntemlere yönelmek en doğru karar olacaktır.

        Sirke Maskesi

        Bu yöntem için sadece doğal elma sirkesi uygundur, derecesi %4-6 civarındadır. Elma sirkesi ve suyu 1:1 oranında karıştırın. Bu karışıma limon yağı veya nane yağı veya biberiye yağı eklenebilir. Selülitli bölgeye sürün. Üzerini naylonla ve onun da üzerini battaniyeyle kapatın. Yarım saat – 1 saat bekleyin. Sonra maskeyi yıkayın, nemlendirici sürün.

        Beyaz Kil Maskesi

        1 paket kili suyla karıştırın, 5 damla limon, portakal, mandalina yağlarından birini ekleyin, 2 çorba kaşığı tarçın ekleyin. Selülitli bölgeye uygulayıp, bölgeyi bir örtüyle sarın. 20-30 dakika bekletin. Bu maske fazla yağların atılmasına ve problemli bölgenin pürüzsüzleşmesine neden olur.

        Gliserin Jel Maskesi

        Malzemeler; 56 gram gliserin , 40 gram su, 4 gram mısır unu. Malzemeleri karıştırın ve iyice karışması için 2 saat bekletin. Her gün yarım – 1 saat kadar selülitli bölgeye uygulayıp bölgeyi sarın.

        Yağ Maskesi

        20 ml zeytinyağı, badem veya jojoba yağı, 3 damla limon yağı, 3 damla ardıç yağı,3 damla lavanta yağı. İyice karıştırın, selülitli bölgeye uygulayın. Kompres yapın. Yarım ila 1 saat kadar bekletin. Daha sonra yıkayıp nemlendirici sürün.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ