Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Benim gelinlerim hayal kurar’

        HABERTÜRK GAZETE

        Öncelikle fuarda sergilediğin koleksiyon çok beğeni topladı, şık, romantik ve cesur bir Tuvana kadınıyla karşılaştık...

        “A Midsummer Night’s Dream” koleksiyonu yazın ruhuna uygun, yumuşak tonların hâkim olduğu, romantik ama bir o kadar güçlü ve cesur bir koleksiyon oldu. Koleksiyonda 3 boyutlu dokularla hareketlendirilmiş parçalar ön plana çıkıyor. Ne istediğini bilen, kendini sevip değer veren her kadının üzerinde zevkle taşıyacağı bir koleksiyon.

        Peki ya renkler ve el işçiliğin...

        Koleksiyon krem, şampanya, inci tonlarıyla başlayıp pudra, sedef ve mercan tonlarından oluşturdu. Ağırlıklı olarak payet, inci işleme gibi değişik formlarda üretilen kumaşlar her zamanki dokunuşlarım ve özel el işçilik ile başka bir boyut kazandı.

        Gelinlik tasarlarken nasıl bir süreç izliyorsun?

        Benim gelinlerim genelde hayal kuran, trendlerden etkilenmeyen, o gün prenses ruhunu yansıtmak isteyen gelinler... Önce hayat hikâyelerini dinlemem gerek. Prensiplerini, hayallerini, kişiliğini tanımak benim için her şeyden önemli. Daha sonra ortak bir noktaya geldiğimizde tercihi ve seçenekleri bana bırakmasını rica ediyorum. Çünkü onları doğru tanıdığımda, doğru yansıttığıma inanıyorum. Çalışmalarımda romantizm ön planda. Kaliteli malzemeyle güzel işçiliğin harmanlandığı daha masalsı gelinlikleri beraber çalışıyoruz.

        Tuvana imzalı gelinliklerin en belirgin özelliği zarif kumaşların ve Fransız dantellerin sanırım?

        Çok doğru. Materyallerde özellikle dantel, dantel üzerine üç boyutlu işlemeler, ipek organza, düşes saten ve İtalyan sateni en çok kullandığım malzemeler... Fransız dantelleri ve güpürleri ise vazgeçilmezlerim arasında.

        Düğünler için nasıl tavsiyelerde bulunursun?

        Düğün ve evliliğe hazırlık süreci çoğu zaman keyifli olabileceği gibi bazı durumlarda stresli de geçebiliyor. Hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye ediyorum. Bizler de o hayallerin gerçeğe dönüşmesi için yardım ediyor, hayallerine ortak oluyoruz. O nedenle görüşlerine ve tecrübelerine güvenebilecekleri ve gönül rahatlığıyla işlerini teslim edebilecekleri bir ekiple çalışmaları çok önemli. Aksi halde birçok detay içeren bu süreçte, konularla bizzat ilgilenerek yorulma riskleri var.

        Geçtiğimiz yaz ilk haute couture koleksiyonunu muhteşem bir defileyle Kapalıçarşı’da gerçekleştirdin. Yine farklı lokasyonlarda yeni sezon defile hazırlıkların var mı?

        Kapalıçarşı’da defile, bir hayalin gerçeğe dönüşmesiydi. Gerçekleştiği noktadan itibaren yeni hayaller kurmaya başladım ve yine sürpriz lokasyonlarda ses getirecek projem var.

        Büyük bir ekibin var ve yıllardır onları çok iyi yetiştiriyorsun. İleride bir okul açmak ister misin?

        Bu açıdan hiç düşünmemiştim ancak mevcut yapımız sektörlere insan yetiştirme konusunda ister istemez bir rol üstleniyor. Bu manada Selim’le (Demir) birlikte böyle bir vizyon projesine imza atmayı çok arzu ederiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ