Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eski Adalet Bakanı gözaltında

        ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının dün gece geç saatlerde gönderdiği talimat doğrultusunda Ankara Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde 10'dan fazla adreste arama başlattı.

        Bu çerçevede, eski Adalet Bakanı Oktay'ın Keçiören 19 Mayıs Caddesi'ndeki evinde de arama yapılıyor. Polis ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat önce başlattığı aramada, Oktay'ın avukatının da bulunduğu öğrenildi.

        Soruşturma kapsamında, İşçi Partisi Genel Merkezi'nde de arama yapıldığı bildirildi.

        Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara ve Antalya'da toplam 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul'da gözaltına alınan 3 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürerken, Ankara'da gözaltına alınanların da İstanbul'a getirilerek sorgulanacakları ifade edildi.

        OKTAY DA GÖZALTINDA

        İstanbul'da devam eden Ergenekon soruşturması kapsamında bu sabah saatlerinde evi aranan Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay gözaltına alındı. İstanbul Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda İstanbul ve Ankara'da 15 ayrı noktada arama yapan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Adalet eski Bakan Oktay'ı gözaltına aldı.

        Seyfi Oktay, Keçiören'de bulunan evindeki aramanın tamamlanmasının ardından arama yapılması için Angora Evleri'nde bulunan diğer konutuna götürüldü.

        Oktay'ın Keçiören'deki evinde sabah saatlerinde Cumhuriyet savcısının gözetiminde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan arama, yaklaşık 3,5 saat sürdü. Evden dizüstü bilgisayar ve yazıcı çıkarıldığı görüldü.

        İP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

        İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, avukat Mehmet Cengiz, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Antalya'nın Belek beldesindeki yazlığında gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cengiz'in Belek'teki yazlığına gitti.

        Yazlığında gözaltına alınan Cengiz'in öğlen saatlerinde İstanbul'a gönderileceğini bildirildi.

        YARGITAY LOJMANLARINDA ARAMA

        Soruşturması kapsamında Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Yargıtay Lojmanları'nda da polis arama yaptı. Aramayla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

        KAMER GENÇ'TYEN ZİYARET

        Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç destek için Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Adelet Bakanı Mehmet Seyfi Oktay'ın evine geldi.

        Burada kısa bir açıklama yapan Genç, Oktay'a destek için geldiğini söyledi. İktidarın gündemi değiştirme çabasında olduğunu savunan Genç, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül gitmeli. İç savaş için ellerinden geleni yapıyorlar. Derhal gitmeliler." dedi.

        Genç, Oktay'ın Ergenekon'a yardım ve yataklık etmekten büyük ihtimalle tutuklanıp İstanbul'a gönderileceğini kaydetti. Genç alkışlar arasında Oktay'ın evinden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ