Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 7 ana daha ağladı!

        Hakkâri Çukurca’da birliğe sızmak isteyen PKK’lılarla çatışma çıktı: 6 asker şehit oldu, 9 asker de hafif şekilde yaralandı. Van Gürpınar’da da askeri birliğe açılan ateş sonucu 1 er daha şehit oldu

        Zeki DARA - Ahmet KAVAK / HAKKÂRİ - Cemal AŞAN / VAN / AHT

        HAKKÂRİ’nin Çukurca İlçesi’ne bağlı Kavuşak Köyü’nde bulunan ve Kayseri Komando Tugayı’ndan gelen seyyar askeri birliğin üs bölgesi olan Hantepe’ye dün gece PKK’lı teröristler tarafından saldırıda bulunuldu. Çatışmada 6 asker yaşamını yitirirken, 9 asker hafif yaralandı, 1 terörist öldürüldü. Van’ın Gürpınar İlçesi Yalınca Bölgesi Akdoğu Köyü kırsalında da intikal halindeki askeri birliğe açılan taciz ateşi sonucu 1 asker şehit oldu.

        Çukurca İlçesi’ne 30 kilometre mesafede bulunan ve güvenlik bölgesi olduğu için sivillere kapalı olan, Kuzey Irak sınırındaki Kavuşak (Bilican) Köyü Hantepe mevkiindeki askeri üs bölgesine dün gece PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi.

        ÇATIŞMA SABAH BİTTİ

        Her yıl mart ayı başında Kayseri Komando Tugayı’ndan gelerek bölgeye konuşlanan ve sonbahara kadar bölgede kalan birliğe yapılan saldırıya askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada Üsteğmen Çetin Aylar (Tokat), Uzman Çavuş Mesut Keklikçi (Gaziantep-Islahiye), Uzman Çavuş Turgay Yılmaz (Nevşehir), Uzman Çavuş Ayhan Say (Hatay-Dörtyol), Uzman Onbaşı Samet Yılmaz (Manisa-Turgutlu) ve Er Hakan Yutkun (Bursa-Yenişehir) şehit oldu, 9 asker de hafif yaralandı.

        Bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderilirken, sıcak çatışma sabah saatlerine kadar aralıklarla sürdü. Yaralanan askerler, helikopterler ile Hakkâri’deki Fatih Askeri Kışlası’na, oradan da ambulanslarla Hakkâri Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.

        F-16’LAR HAVALANDI

        Hain saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan çok sayıda helikopterin iniş ve kalkış yaptığı görüldü. Havalanan Kobra ve Süper Kobra helikopterleri çatışma bölgesine giderken, Sikorsky tipi helikopterlerle çok sayıda jandarma komando bölgeye sevk edildi.

        Saat 15.00 sularında Diyarbakır’dan kalkan 3 F-16 savaş uçağının, çatışmanın yaşandığı Kavuşak Köyü Hantepe Mevkii’ne doğru gittiği görüldü. Çatışma bölgesine karadan birlik gönderilmemesi dikkat çekerken, sabahın erken saatlerinden itibaren bölgede başlayan hava hareketliliği akşam saatlerine kadar devam etti.

        Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş da çatışmaların ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

        GÜRPINAR’DA 1 ŞEHİT

        Hakkâri il sınırında bulunan Van’ın Gürpınar İlçesi’ne yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Akdoğu Köyü kırsalında operasyon için hareket halinde bulunan askerlere PKK’lı teröristlerce taciz ateşi açıldı. Açılan ilk ateşte Adana nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt şehit oldu. Saldırıya anında karşılık verilirken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de helikopterler desteğinde bölgede operasyon başlatıldı.

        Gürpınar’da geçtiğimiz hafta araziye döşenen mayının patlaması sonucu Ardahanlı Komando Er Burhan Kılıç şehit olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ